Dwaler in september 2021 afgelast: bericht van de Dwaler VL
Wednesday, 18 August 2021 00:00
- Uitsluitsel over Dwaler in september 2021 -

Dag lieve community,
 
Zoals beloofd zouden wij dit weekend uitsluitsel geven. Long story short: Ook in september 2021 zal geen volwaardige Dwaler of vervangende Dwaler LARP plaatsvinden.

En de short story long: 
Het was iets langer stil vanuit ons dan wij gewild hadden, en wij nemen jullie daarom graag even mee door het proces van de afgelopen tijd. Het is inmiddels exact een maand geleden sinds GNS deelde dat zij vanuit hun bedrijf wensen geen evenementen te draaien zolang dit met ‘testen voor toegang’ moet. Dit was nieuws waar een boel mensen die graag weer willen LARPen niet op zaten te wachten. Maar dit besluit staat vast.

Na het bericht en alle reacties (hierover zo meer) hebben wij als VL uitgebreid met GNS gebeld. Hier hebben wij het gehad over iedereens kijk op het besluit en de situatie. En hoewel heus niet iedereen het met elkaar eens was op ieder punt, was het voor iedereen wel belangrijk naar elkaar te luisteren, te leren begrijpen en in hun waarde te laten. Daarna is het gesprek achter de schermen naar het bredere team verplaatst. Want voor wij weer vooruit konden kijken naar mogelijkheden, was het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelde in deze situatie. Vooral dit gedeelte van het proces duurde even, onder andere omdat GNS ook met hun andere teams in gesprek ging. En hoewel dit dialoog in zekere zin nog loopt, was daarna wel het moment aangebroken om verder te kijken naar de mogelijkheden. Want die waren er in principe wel. Zo staat de gemeente Ommen het toe dat er geLARPt wordt zónder ‘testen voor toegang’. En even leek het er op dat wij die optie zouden verkennen, albeit voor een kleinere ‘tussen-Dwaler’. Dit concept sluimerde al even en wij hadden zelfs al ideeën klaarliggen, voor de zekerheid (wij zijn misschien wat stiller de laatste tijd, maar wij zitten heus niet stil!) Maar dit had de nodige haken en ogen, die zeker niet minder werden toen de corona cijfers na ons gesprek met GNS massaal omhoog schoten en ons land weer op rood kwam te staan.

Uiteindelijk waren er binnen het team, onder onze teamleden, verschillende redenen waarom men zich liever niet wilde richten op een LARP activiteit. Zorgen om de veiligheid, bijvoorbeeld. Of de onvoorspelbaarheid van de situatie, die nu achteruit lijkt te gaan. En natuurlijk de onzekerheid over hoe de maatregelen zich daarop zullen aanpassen. En met Dwaler als ‘eerste’ in het seizoen, is dat toch een lastige gok. Het gesprek duurde even. Daarom duurde het besluit ook even. En helaas is dit voorlopig de conclusie. Je hoeft niet meer ‘just in case’ het Dwaler weekend vrij te houden in je agenda.
 
Dan nog even over de toekomst. Wij lazen in de reacties op het bericht van GNS dat er wel de angst heerste hoe het met de evenementen zou gaan, als Corona nog jaren aanhoudt en ‘testen voor toegang’ de enige mogelijkheid wordt. Ten eerste hopen wij dat dat niet aan orde hoeft te zijn. Maar; mocht het daar toch op gaan lijken, gaan wij zeker geen jaren wachten. En dan willen wij én GNS graag kijken naar oplossingen.

En als laatste wilden wij even stilstaan bij de reacties op het bericht van GNS. Te beginnen bij de gepassioneerde reacties van mensen. Sommigen vlogen direct in de oplossing modus. En een boel mensen sloten zich daar direct bij aan! Dat vonden wij onwijs mooi om te zien. Echt. Het voelt dan ook een beetje suf dat wij daar nu helaas niets mee kunnen. Maar wij wilden het zeker niet voorbij laten gaan zonder shoutout. We see you. En wij waarderen het enorm. En wij hopen dat wij in toekomst op deze passie en inzet kunnen rekenen! Ook hebben wij een boel begripvolle reacties gezien. Wij begrijpen dat het bericht een boel dingen losmaakt en ook dat een boel van jullie het er niet mee eens waren. Maar dat maakt juist de begripvolle reacties extra krachtig. Dan als laatste de reacties waarin ongenoegen werd geuit. Hier kunnen wij heel kort over zijn; dat mag. Iedereen mag voelen wat je voelt. En wij begrijpen ook heel goed waar deze gevoelens vandaan komen. Really. No worries. Maar van sommige reacties zijn wij wel geschrokken. En hierin doelen wij op de reacties binnen álle communicatiekanalen. Wij willen verder niemand specifiek uitcallen. Dat vinden wij ook niet fraai en bovendien niet onze rol. Maar wij willen wel één ding graag kwijt. Wij hebben ons járen ingezet om de sfeer en manier van omgang hier binnen de community te veranderen naar een veilige en gezonde omgeving. Zeker de deelnemers die al 5+ jaar meedoen weten wat wij bedoelen. Dit hebben wij gedaan door zelf ons uiterste best te doen om te laten zien hoe wij willen dat men met elkaar omgaat en al het moois wat wij zien altijd aan te moedigen. En uiteindelijk zijn zo veel mensen daarin mee gaan doen dat wij nu kunnen zeggen; de Dwaler heeft een prachtige community. Wij hebben elkaar helaas al even niet gezien. Maar laten wij dat niet uit het zicht verliezen.
 
...zo, dat was de short story long! 
Wij houden natuurlijk rekening met teleurstelling. Maar hopen ook te rekenen op begrip. Uiteindelijk niet het leukste besluit. Maar wij wilden jullie wel graag duidelijkheid (en wat extra inzicht) bieden.

Liefs, 
Namens het Dwaler team,

Tom, Henk en Siem

 
Dwaler in september 2020 afgelast: bericht van het Dwaler team
Wednesday, 26 August 2020 13:12
Dag lieve Dwaleraars,

Zoals jullie hebben gelezen in de update van Games-N-Stuff, hebben wij onlangs om tafel gezeten om te overleggen. En daar is het volgende uitgekomen:

Helaas zal ook komende september Dwaler 28 niet plaatsvinden.

Hoewel het geen onverwacht besluit is, was het natuurlijk wel een moeilijke om te moeten maken. Wij hebben een aantal redenen voor het maken van deze keuze. Ten eerste zou de 1.5 meter regel betekenen dat wij teveel concessies moeten doen op de LARP ervaring die wij willen bieden, en samen met jullie willen maken. Daarbij zit er ook teveel tijd, energie en liefde in deze editie, om er in te gaan knippen om het werkbaar te maken. En hoewel het vanuit de gemeente mogelijk was om de 1.5 regel tijdens specifiek de gevechten te negeren, voelde het nog steeds niet verantwoord een evenement te runnen tijdens deze pandemie. Wij willen ook geen LARP draaien waarbij men moet kiezen tussen veilig thuis blijven of LARPen en risico lopen. Wij willen dat iedereen zich veilig voelt en er dan ook bij kan zijn. Wij maken het evenement voor jullie allemaal en willen niemand moeten missen omwille van de omstandigheden. Of Dwaler 28 dan in maart/april 2021 plaats gaat vinden? Wij hopen van wel, maar durven dat niet te zeggen. De tijd zal het leren.

De pauze overbruggen:
Het is prima, en ook logisch, als de Dwaler hype een beetje inzakt, maar wij hopen dat de Dwaler na deze lange pauze niet uit jullie harten verdwijnt. Wij zijn heel trots op de editie die wij op de planning hebben en willen deze nog steeds graag voor jullie draaien. Na een lange pauze de boel weer oppakken kan lastig zijn, dus vanuit ons alvast het advies je daarop voor te bereiden. Heb je alles nog scherp? Of begin je al dingen te vergeten? Schrijf ze op! Of kijk nog eens naar de gave foto’s! Wij hebben ook al stapels ‘Verhalen van de Dwaler’ klaarliggen, om t.z.t. iedereens geheugen op te frissen, zodat wij dan hopelijk met zijn allen met Dwaler 28 direct weer door kunnen knallen!

En voor wie dat leuk vindt; blijf vooral doorspelen met het Brievenspel! Alle brieven, en de moeite, tijd en energie die jullie daar in gestopt hebben, zijn zaadjes die op Dwaler 28 kunnen gaan bloeien. En wij gaan ook nog de laatste Bonus Brieven verloten. So stay tuned 🙂


Maar..
..iedereen heeft wel op de huidige datum met koeienletters Dwaler in hun agenda staan. En nu het besluit is genomen dat er geen regulier evenement door kan gaan, gaan wij eventuele vervangende opties verkennen.
Hopelijk kunnen wij iets kleins bedenken en regelen wat wel de wereld van de Dwaler in leven houdt, maar ook verantwoord en met 1.5 meter kan. Dat is best een uitdaging, dus wij doen ook bewust geen toezegging. Maar wij wilden wel graag laten weten dat wij er mee bezig willen. Dus kras de Dwaler nog niet té snel door in jullie agenda’s.
Praktisch:
Hoe zit het met kaartjes en dergelijke? Daarover komt Games-N-Stuff vanzelf met een bericht. Heb geduld, want het is voor hen best een boel regelwerk. Wel willen we alvast benadrukken dat geld wat geïnvesteerd is in een kaartje voor de Dwaler sowieso niet verloren zal gaan. Net zoals dat het voor de afgelaste Dwaler editie van afgelopen maart niet het geval was.

Afsluitend
Super balen natuurlijk. Wij hadden er echt zin in. In het voorzetten van lopende verhalen. En het introduceren van nieuwe. Maar het is niet anders. En wij hopen op jullie begrip. Verder willen wij nog graag benoemen hoe te gek wij jullie als community vinden en hoe gaaf het is om te zien dat ook met deze langere break het actief bleef met de Dwaler. Jullie zijn top. En wij kunnen niet wachten om weer samen een kick-ass LARP met jullie te maken.

Liefs, 
Namens het Dwaler team,

Tom, Henk en Siem
 
LARP events najaar 2020 - bericht van het GNS kernteam
Wednesday, 26 August 2020 13:10
Lieve Dwaler deelnemers,

Het najaar staat voor de deur en dat betekent weer LARP evenementen op de agenda. Echter staan we voor een unieke situatie in deze tijd, die zich niet makkelijk laat vatten en nog steeds in ontwikkeling is. Dit heeft ons de afgelopen maand uitgedaagd om te kijken met onze evenement teams hoe we hiermee om willen gaan en dit intern te bespreken.

Hier zijn een paar elementen belangrijk in geweest; het waarborgen van de regels vanuit de overheid/gemeente/speelterrein en de persoonlijke gevoelens binnen de teams om hier een LARP mee te kunnen organiseren. We hebben de afgelopen periode een gesprek gehad met de verhaalleiders van de teams om tot bepaalde beslissingen te komen, zodat we van een situatie van onzekerheid naar zekerheid kunnen gaan. Per team is hier wat uitgekomen en de Dwaler VL zullen spoedig met een eigen bericht komen om dit toe te lichten.

Wij het kernteam GNS events (Jonathan, Lisette en Thom), willen jullie in ieder geval bedanken voor het begrip en blijvende enthousiasme van de afgelopen maanden die onderling is gedeeld in deze en onze andere LARP groepen. De situatie waar we in zitten is lastig voor iedereen, niet alleen bedrijfsmatig, maar ook voor iedereen persoonlijk. Het is onze intentie om een brug te kunnen bouwen, in samenwerking met onze event teams, naar een situatie waarin er weer ruimte voor LARP is. Waar zoveel mogelijk mensen van kunnen genieten in een ontspannen sfeer, afgestemd op de prachtige werelden die we al vele jaren samen hebben gebouwd met zoveel vrijwilligers en deelnemers.

Liefs van Lisette, Jonathan en Thom
 
Corona crisis: Dwaler 3 t/m 5 april afgelast
Thursday, 02 April 2020 14:42
Dag lieve Dwalenden,

Zoals wij gisteren hebben aangegeven zouden wij vanavond gaan bellen met Games-N-Stuff over de situatie en wat daarvan de gevolgen zullen zijn voor Dwaler 28. Wij hebben samen het volgende besluit genomen. Dwaler 28 zal pas in september plaatsvinden, waar eerst Dwaler 29 gepland stond, te weten 11, 12 en 13 september.

Waarom zijn wij tot dit besluit gekomen?
Laten wij voorop stellen dat dit absoluut geen makkelijk besluit was. Dat Dwaler 28 niet meer op de oorspronkelijke datum door kon gaan, was al duidelijk. Maar wij hebben wel gekeken naar opties om het te verplaatsen naar een later moment. Maar dat bleek om een aantal redenen toch niet een fijne optie te zijn. Ten eerste brengt de Corona-situatie veel onzekerheid. Het kan maar zo dat we het dan alsnog zouden moeten verschuiven. En constant blijven verplaatsen is ook voor niemand een wenselijke situatie. Bovendien spookt Corona gewoon in alle hoofden, wij voelen ons er ook niet super onder.

Nog een reden waarom opschuiven op zo’n korte termijn niet wenselijk was voor ons; er is geen garantie dat iedereen dan kan. Wij kunnen en willen geen Dwaler op een half team draaien. Daarbij zouden er mogelijk ook een boel spelers en figuranten niet kunnen. En wij willen ook gewoon de Dwaler met iedereen van jullie, de deelnemers, maken. Wij willen niemand missen. En wij willen simpelweg geen halve Dwaler draaien. Daarvoor stoppen we er te veel tijd, energie en liefde in. Verder hebben wij ook nagedacht over de mogelijkheid om Dwaler naar mei door te schuiven. Dit was echter niet wenselijk, omdat wij niet in het vaarwater van Quon willen gaan zitten. De september datum heeft iedereen hopelijk al in de agenda staan. Dus hopelijk zien wij iedereen dan.

Wat gaan wij nu doen?
Hoewel dit een half jaar rust betekent, gaan wij heus niet stilzitten. Je kan nog steeds mailen; graag zelfs! En waar wij elk half jaar aan de editie zelf werken en daarnaast stukje bij beetje aan het verbeteren van de basis, hebben wij nu ook meer tijd voor dat soort extra klussen. Denk hier aan achter de schermen dingen als het stroomlijnen van ons proces en het verbeteren van ons archief. En willen wij gaan kijken of wij nog wat andere projecten op poten kunnen zetten, waar we anders de tijd nooit voor hadden. Maar daarover later meer. Wij willen ook eerst even tot rust komen. En dan bezinnen, plannen en aanpakken.
 
Praktisch
Heb je kaartjes voor Dwaler in april besteld in onze webshop? Vul dan dit formulier in. Op deze manier kan je bestede geld alsnog gebruikt worden voor een toekomstig LARP evenement bij GNS events.

Puntjes van aandacht:
- Heb je meerdere tickets besteld? Vul dan voor iedere bestelde ticket dit formulier één keer in. 
- Alle gekochte tickets staan bij ons geadministreerd dus fraude is niet mogelijk.
- Dit formulier is ook voor vrijwilligers die met vrijwilligerspunten of tegoed een ticket hebben besteld.
- Dwaler 28 tickets met datum 3 t/m 5 april worden op toekomstige events niet geaccepteerd, deze moeten omgezet zijn.

Verzoek
Wij zullen nu een half jaar extra de Dwaler hype warm moeten houden. En dat doen wij graag sámen met jullie. De afgelopen jaren hebben laten zien dat wij een onwijs gave community hebben, dus wij vertrouwen er ook in dat dit gaat lukken. De komende tijd zullen veel mensen binnen zitten. Alle tijd om te knutselen? Wij zouden het heel gaaf vinden als men bijvoorbeeld sneak-peaks van hun Dwaler knutsels en kostuum-updates zouden willen delen. Of misschien zelfs schrijfsels! En hoewel wij hier verder geen uitspraken over Corona, of de aanpak daarvan, willen doen, willen wij jullie wel op het hart drukken; zorg een beetje voor jezelf de komende tijd.

Tot slot
Hopelijk kunnen jullie je vinden in ons besluit. Wij geloven echt dat dit het beste en het fijnste is voor iedereen; team en deelnemers. Maar jammer is het zeker. Iedereen van jullie alvast ontzettend bedankt voor jullie begrip. En ook voor alle mooie dingen jullie al gemaakt, gemaild of gedeeld hebben. Dat geeft ons altijd onwijs veel energie! En wij kunnen niet wachten om in september (hou de datum vrij!) weer een mooie Larp te maken met jullie.

Liefs, Namens het Dwaler-team, 

Tom, Henk & Siem
Verhaalleiders van De Dwaler

 
Update Dwaler regelsysteem
Wednesday, 20 March 2019 15:43

Wij hadden het al aangekondigd. En hier is 'ie dan. Vol trots presenteren wij de 2019 versie van het Dwaler Regelsysteem.

Dwaler Regelsysteem 2019

Voor 2018 hebben wij heel lang gezeten aan het bijschaven van het oude regelsysteem. Wij hebben destijds zo veel mogelijk niet-werkende dingen er uit gehaald, wat dingen meer in balans gebracht en vooral alles heel erg gestroomlijnd (de Dwaler versie werd zo'n 30+ pagina's korter). Deze 2019 versie is vooral een update van de 2018 versie.

- Wat hebben wij gedaan?

Ten eerste hebben wij vooral gekeken naar de feedback die er over heel 2018 is verzameld. Hier hebben wij kritisch naar gekeken en de meest steekhoudende, constructieve en veel voorkomende punten naar onze beste mogelijkheden verwerkt. Voor de iets grotere aanpassingen hebben wij nog extra vrijwilligers ingeschakeld om ons te dubbelchecken en scherp te houden.

De grootste aanpassing is het toevoegen van een aantal 'vechtersvaardigheden'. Ondanks de wens om het regelsysteem zo simpel mogelijk te houden, met weinig regels en uitroepen, was er namelijk één duidelijk en veel (!) terugkomend feedback punt: Magie en Brouwsel georienteerde personages kunnen een boel met hun EP. Zodoende kunnen zij regeltechnisch door blijven groeien, wat ook mooi de progressie van hun personage weergeeft. Strijd georienteerde personages misten echter een dergelijke manier om hun groei te tonen. Na de passende wapenvaardigheden en extra LP viel er weinig te leren, zonder een uitstapje te maken naar een ander soort personage. Wij hebben besloten dit tegemoet te komen door hier Vaardigheden voor te ontwerpen.

Deze Vaardigheden zijn:Adrenaline, Blijf Bij Mij, Bezieling, Laatste Kracht, Taaiheid, Meesterhouw

Wat deze Vaardigheden doen lees je in het Regelsysteem. Wij raden iedereen aan dit te doen, ook als je ze niet gaat kiezen, omdat je maar zo komend evenementen te maken kan hebben met een van de effecten.

Wij hebben bij het creeren van deze Vaardigheden er op gelet dat ze iets interessants kunnen toevoegen aan de dynamiek of het scenario van een gevecht, alsook het mogelijk maken regeltechnisch een ervaren vechter uit te beelden. En natuurlijk dat ze in balans zijn met de rest van het Regelsysteem.

Verdere aanpassingen zijn:
De doodbloed tijd van een personage is verkort naar 10 minuten.
Het Effect Dood is uit het Regelsysteem gehaald.
De Effecten Projectiel en Versterking hebben andere EP/MP kosten gekregen.
Het Effect Onzichtbaarheid is nu speelbaarder gemaakt.
De Vaardigheden en Effecten staat nu op alfabetische volgorde.
Een aantal kleine verbeteringen met betrekking tot spelling en consistentie.

- Wat betekent dit voor jou?

Omdat een klein aantal Effecten andere EP kosten hebben gekregen en omdat er nu nieuwe Vaardigheden zijn die zich richten op vechters-personages, hebben wij besloten dat alle spelers hun personage opnieuw mogen inrichten. Dat wil zeggen dat zij opnieuw Vaardigheden en Effecten mogen aankopen. Hiervoor hebben ze beschikking tot de standaard 10 EP, plus alle verkregen EP voor speeldagen. Wij vertrouwen er op dat de personages zoveel mogelijk hetzelfde blijven; het is niet de bedoeling de regeltechnische kant van het personage ineens over een compleet andere boeg te gooien.

- Wat kan je nog verwachten?

Mocht je ook op andere GNS evenementen spelen: De regelsystemen voor Quon en Terra zullen op tijd voor hun 2019 evenement uitgebracht worden. Ook zal het Personageformulier een 2019 update krijgen. Deze zal zo snel mogelijk verschijnen. Tevens zullen zowel het Regelsysteem als de nieuwe Personageformulieren op het evenement bij de Incheck te vinden zijn.

- Waar willen wij heen?

Wij werken graag naar een situatie toe waarin de regels stabiel blijven. Wij willen geen whiplash veroorzaken door steeds alles op zijn kop te gooien. Langzaam komen wij dichterbij een situatie waarin de regels minder vaak aangepast hoeft te worden. Maar daar zijn wij nog niet. Daarom hopen wij dit jaar ook weer feedback te ontvangen. Alle feedback over de regels in de diverse enquetes komt uiteindelijk bij ons terecht. Maar wij ontvangen ook graag mails. Hierin is ook meer ruimte om ideeen te beargumenteren en om in gesprek te gaan. Wij willen graag een goed regelsysteem maken voor jullie, maar daarbij hebben wij ook jullie nodig. Wij kijken er naar uit om komend seizoen goede feedback te krijgen. Wij zullen elke winterstop de feedback verzamelen en deze verwerken voor het volgende jaar.

Vragen? Mail dan naar de GNS Regelsysteemcommisse:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


 
Kampement aanvragen 2020
Wednesday, 27 February 2019 16:28
Kampementaanvragen voor 2020 kunnen gedaan worden via dit formulier!
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 2 of 2