Dwaler 3 t/m 5 april afgelast
Thursday, 02 April 2020 14:42
 
Dag lieve Dwalenden,

Zoals wij gisteren hebben aangegeven zouden wij vanavond gaan bellen met Games-N-Stuff over de situatie en wat daarvan de gevolgen zullen zijn voor Dwaler 28. Wij hebben samen het volgende besluit genomen.
 
Dwaler 28 zal pas in september plaatsvinden, waar eerst Dwaler 29 gepland stond, te weten 11, 12 en 13 september.
 
Waarom zijn wij tot dit besluit gekomen?
 
Laten wij voorop stellen dat dit absoluut geen makkelijk besluit was. Dat Dwaler 28 niet meer op de oorspronkelijke datum door kon gaan, was al duidelijk. Maar wij hebben wel gekeken naar opties om het te verplaatsen naar een later moment.
 
Maar dat bleek om een aantal redenen toch niet een fijne optie te zijn. Ten eerste brengt de Corona-situatie veel onzekerheid. Het kan maar zo dat we het dan alsnog zouden moeten verschuiven. En constant blijven verplaatsen is ook voor niemand een wenselijke situatie. Bovendien spookt Corona gewoon in alle hoofden, wij voelen ons er ook niet super onder.
 
Nog een reden waarom opschuiven op zo’n korte termijn niet wenselijk was voor ons; er is geen garantie dat iedereen dan kan. Wij kunnen en willen geen Dwaler op een half team draaien. Daarbij zouden er mogelijk ook een boel spelers en figuranten niet kunnen. En wij willen ook gewoon de Dwaler met iedereen van jullie, de deelnemers, maken. Wij willen niemand missen. En wij willen simpelweg geen halve Dwaler draaien. Daarvoor stoppen we er te veel tijd, energie en liefde in.
 
Verder hebben wij ook nagedacht over de mogelijkheid om Dwaler naar mei door te schuiven. Dit was echter niet wenselijk, omdat wij niet in het vaarwater van Quon willen gaan zitten.
 
De september datum heeft iedereen hopelijk al in de agenda staan. Dus hopelijk zien wij iedereen dan.
 
Wat gaan wij nu doen?
 
Hoewel dit een half jaar rust betekent, gaan wij heus niet stilzitten. Je kan nog steeds mailen; graag zelfs! En waar wij elk half jaar aan de editie zelf werken en daarnaast stukje bij beetje aan het verbeteren van de basis, hebben wij nu ook meer tijd voor dat soort extra klussen. Denk hier aan achter de schermen dingen als het stroomlijnen van ons proces en het verbeteren van ons archief. En willen wij gaan kijken of wij nog wat andere projecten op poten kunnen zetten, waar we anders de tijd nooit voor hadden. Maar daarover later meer. Wij willen ook eerst even tot rust komen. En dan bezinnen, plannen en aanpakken.
 
Praktisch
 

Heb je kaartjes voor Dwaler in april besteld in onze webshop? Vul dan dit formulier in. Op deze manier kan je bestede geld alsnog gebruikt worden voor een toekomstig LARP evenement bij GNS events.

Puntjes van aandacht:
- Heb je meerdere tickets besteld? Vul dan voor iedere bestelde ticket dit formulier één keer in. 
- Alle gekochte tickets staan bij ons geadministreerd dus fraude is niet mogelijk.
- Dit formulier is ook voor vrijwilligers die met vrijwilligerspunten of tegoed een ticket hebben besteld.
- Dwaler 28 tickets met datum 3 t/m 5 april worden op toekomstige events niet geaccepteerd, deze moeten omgezet zijn.

Verzoek
 
Wij zullen nu een half jaar extra de Dwaler hype warm moeten houden. En dat doen wij graag sámen met jullie. De afgelopen jaren hebben laten zien dat wij een onwijs gave community hebben, dus wij vertrouwen er ook in dat dit gaat lukken.
 
De komende tijd zullen veel mensen binnen zitten. Alle tijd om te knutselen? Wij zouden het heel gaaf vinden als men bijvoorbeeld sneak-peaks van hun Dwaler knutsels en kostuum-updates zouden willen delen. Of misschien zelfs schrijfsels!
 
En hoewel wij hier verder geen uitspraken over Corona, of de aanpak daarvan, willen doen, willen wij jullie wel op het hart drukken; zorg een beetje voor jezelf de komende tijd.
 
Tot slot
 
Hopelijk kunnen jullie je vinden in ons besluit. Wij geloven echt dat dit het beste en het fijnste is voor iedereen; team en deelnemers. Maar jammer is het zeker.
 
Iedereen van jullie alvast ontzettend bedankt voor jullie begrip. En ook voor alle mooie dingen jullie al gemaakt, gemaild of gedeeld hebben. Dat geeft ons altijd onwijs veel energie!
 
En wij kunnen niet wachten om in september (hou de datum vrij!) weer een mooie Larp te maken met jullie.
 
Liefs,
Namens het Dwaler-team,
 
Tom, Henk & Siem
Verhaalleiders van De Dwaler
 
Update Dwaler regelsysteem
Wednesday, 20 March 2019 15:43

Wij hadden het al aangekondigd. En hier is 'ie dan. Vol trots presenteren wij de 2019 versie van het Dwaler Regelsysteem.

Dwaler Regelsysteem 2019

Voor 2018 hebben wij heel lang gezeten aan het bijschaven van het oude regelsysteem. Wij hebben destijds zo veel mogelijk niet-werkende dingen er uit gehaald, wat dingen meer in balans gebracht en vooral alles heel erg gestroomlijnd (de Dwaler versie werd zo'n 30+ pagina's korter). Deze 2019 versie is vooral een update van de 2018 versie.

- Wat hebben wij gedaan?

Ten eerste hebben wij vooral gekeken naar de feedback die er over heel 2018 is verzameld. Hier hebben wij kritisch naar gekeken en de meest steekhoudende, constructieve en veel voorkomende punten naar onze beste mogelijkheden verwerkt. Voor de iets grotere aanpassingen hebben wij nog extra vrijwilligers ingeschakeld om ons te dubbelchecken en scherp te houden.

De grootste aanpassing is het toevoegen van een aantal 'vechtersvaardigheden'. Ondanks de wens om het regelsysteem zo simpel mogelijk te houden, met weinig regels en uitroepen, was er namelijk één duidelijk en veel (!) terugkomend feedback punt: Magie en Brouwsel georienteerde personages kunnen een boel met hun EP. Zodoende kunnen zij regeltechnisch door blijven groeien, wat ook mooi de progressie van hun personage weergeeft. Strijd georienteerde personages misten echter een dergelijke manier om hun groei te tonen. Na de passende wapenvaardigheden en extra LP viel er weinig te leren, zonder een uitstapje te maken naar een ander soort personage. Wij hebben besloten dit tegemoet te komen door hier Vaardigheden voor te ontwerpen.

Deze Vaardigheden zijn:Adrenaline, Blijf Bij Mij, Bezieling, Laatste Kracht, Taaiheid, Meesterhouw

Wat deze Vaardigheden doen lees je in het Regelsysteem. Wij raden iedereen aan dit te doen, ook als je ze niet gaat kiezen, omdat je maar zo komend evenementen te maken kan hebben met een van de effecten.

Wij hebben bij het creeren van deze Vaardigheden er op gelet dat ze iets interessants kunnen toevoegen aan de dynamiek of het scenario van een gevecht, alsook het mogelijk maken regeltechnisch een ervaren vechter uit te beelden. En natuurlijk dat ze in balans zijn met de rest van het Regelsysteem.

Verdere aanpassingen zijn:
De doodbloed tijd van een personage is verkort naar 10 minuten.
Het Effect Dood is uit het Regelsysteem gehaald.
De Effecten Projectiel en Versterking hebben andere EP/MP kosten gekregen.
Het Effect Onzichtbaarheid is nu speelbaarder gemaakt.
De Vaardigheden en Effecten staat nu op alfabetische volgorde.
Een aantal kleine verbeteringen met betrekking tot spelling en consistentie.

- Wat betekent dit voor jou?

Omdat een klein aantal Effecten andere EP kosten hebben gekregen en omdat er nu nieuwe Vaardigheden zijn die zich richten op vechters-personages, hebben wij besloten dat alle spelers hun personage opnieuw mogen inrichten. Dat wil zeggen dat zij opnieuw Vaardigheden en Effecten mogen aankopen. Hiervoor hebben ze beschikking tot de standaard 10 EP, plus alle verkregen EP voor speeldagen. Wij vertrouwen er op dat de personages zoveel mogelijk hetzelfde blijven; het is niet de bedoeling de regeltechnische kant van het personage ineens over een compleet andere boeg te gooien.

- Wat kan je nog verwachten?

Mocht je ook op andere GNS evenementen spelen: De regelsystemen voor Quon en Terra zullen op tijd voor hun 2019 evenement uitgebracht worden. Ook zal het Personageformulier een 2019 update krijgen. Deze zal zo snel mogelijk verschijnen. Tevens zullen zowel het Regelsysteem als de nieuwe Personageformulieren op het evenement bij de Incheck te vinden zijn.

- Waar willen wij heen?

Wij werken graag naar een situatie toe waarin de regels stabiel blijven. Wij willen geen whiplash veroorzaken door steeds alles op zijn kop te gooien. Langzaam komen wij dichterbij een situatie waarin de regels minder vaak aangepast hoeft te worden. Maar daar zijn wij nog niet. Daarom hopen wij dit jaar ook weer feedback te ontvangen. Alle feedback over de regels in de diverse enquetes komt uiteindelijk bij ons terecht. Maar wij ontvangen ook graag mails. Hierin is ook meer ruimte om ideeen te beargumenteren en om in gesprek te gaan. Wij willen graag een goed regelsysteem maken voor jullie, maar daarbij hebben wij ook jullie nodig. Wij kijken er naar uit om komend seizoen goede feedback te krijgen. Wij zullen elke winterstop de feedback verzamelen en deze verwerken voor het volgende jaar.

Vragen? Mail dan naar de GNS Regelsysteemcommisse:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


 
Kampement aanvragen 2020
Wednesday, 27 February 2019 16:28
Kampementaanvragen voor 2020 kunnen gedaan worden via dit formulier!