9 t/m 11 oktober: de Quon specials!
Friday, 04 September 2020 12:57

Terug naar Quon startpagina

Beste spelers,

Zoals eerder aangegeven zijn we druk in de weer met het organiseren van een kleinschalig alternatief voor Quon in oktober: de Quon specials! In dit bericht zullen we uitleg geven over de insteek, inhoud en praktische zaken rondom deze specials.

Allereerst onze insteek: wij willen de spelers die daartoe de behoefte hebben, de mogelijk bieden om met hun personages en met elkaar de wereld van Quon weer even te kunnen ervaren! Onze focus ligt op het bieden van kleinschalig sfeerplot, met scenario’s die verschillende delen van de spelwereld uitlichten. In de reacties op een eerder bericht bleek dat niet-fysiek voor verschillende spelers gelijk lijkt te staan aan alleen politiek plot, maar dat is niet onze bedoeling! We willen voldoende spel creëren voor verschillende type spelers: gevechten zullen helaas niet mogelijk zijn, maar wel handel, mystieke rituelen, intrige en vooral ook veel In Spel gezelligheid! We zullen daarbij de maatregelen rondom covid-19 in acht houden, zodat iedereen veilig en verantwoordt kan spelen. We beseffen ons dat er mensen zullen zijn die zich niet helemaal in het concept kunnen vinden, of om persoonlijke redenen niet kunnen of willen komen. Om het gevoel van uitsluiting zoveel mogelijk te verminderen, zullen de scenario’s van de specials dan ook weinig impact hebben op de grotere lijnen van het hoofdevenement. Dat we helaas niet dezelfde Quon LARP-ervaring kunnen bieden aan dezelfde hoeveelheid mensen, staat vast. Maar we zijn ervan overtuigd dat we onder deze omstandigheden beter kunnen kijken naar wat wel kan, dan alleen naar wat niet kan!

De inhoud: de Quon specials zullen twee eendaagse evenementen zijn op zaterdag 10 en zondag 11 oktober. Elk evenement heeft een eigen scenario, wat een ander deel van de spelwereld uitlicht en net iets andere spelmogelijkheden biedt. Voor elke special zijn maximaal 40 plaatsen beschikbaar. De twee scenario’s zijn als volgt:

Zaterdag: Het Festijn van de Drie Vuren
In de Elvenbossen wordt het eeuwenoude festijn van de Drie Vuren gevierd. Hertog Geratio van Heugstee wenst dat zijn provincie, die nog steeds de smet van een gefaalde opstand dragen, meer verbonden raken met de rest van Quon. Om dit te benadrukken is er over het hele land bekendgemaakt dat ieder in Quon welkom is om dit festijn bij te wonen en zich onder te dompelen in de oude elvencultuur! Maar wees voorzichtig; de eeuwige bomen huizen vele onbekende magie, en vrolijke gezichten verbergen soms vreselijke vloeken...

Zondag: Klinkende munt in Kronkelgrot
Een Hastariaanse handelaar opent zijn hallen in Kronkelgrot! Hij/zij wilt graag de mogelijkheid tot handelsverdragen te bespreken met zijn mede-Quonezen en ze tevens laten genieten van echte Hastariaanse gastvrijheid. Omdat Boshoek een intrigerende plek is voor een Hastariaan met interesse in het reilen en zeilen van Quon, heeft hij speciaal een aankondiging rondgestuurd in het dorp. Eenieder met interesse in handel (zowel boven als onder de tafel), Hastariaanse gebruiken of simpelweg wat ruige gezelligheid is welkom!

Mocht je bij geen van de scenario’s direct het gevoel hebben dat jouw personage hier naartoe zou gaan, dan helpen we je graag met meedenken naar een goede, In Spel verantwoorde reden!

De praktische zaken op een rij
- De specials vinden plaats op zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober, op het terrein van Ada’s Hoeve.
- De In Spel tijd is van 11:00 tot 16:00. Achteraf ben je welkom om nog een drankje op afstand te doen bij de bar, maar overnachtingen zijn helaas niet mogelijk
- De ticketprijs is €20, dit zijn o.a. de kosten van het terrein, vervoer van materiaal en overige kosten
- Gezien het beperkte aantal plekken verzoeken we iedereen om voor één scenario te kiezen bij het kopen van een ticket
- De ticketverkoop start op maandag 7 september via de GNS webshop: https://www.gamesnstuff.com/tickets.html/larp-events.html
- Wie dit jaar een kaartje heeft gekocht voor Quon in oktober (of zijn mei ticket heeft omgezet naar oktober), ontvangt een e-mail met de mogelijkheid tot voorinschrijving tussen vrijdag 4 september en zondag 6 september voor één van de specials.
- Er is een bar met drinken en kleine hapjes, eigen eten en drinken is uiteraard ook toegestaan. Het GnS LARP winkeltje zal tevens aanwezig zijn!

Tijdens het evenement wordt iedereen van verschillende huishoudens geacht 1.5 meter afstand te houden, zowel In Spel als Uit Spel. We zullen zorgen voor genoeg ruimte en zitplaatsen om hieraan te voldoen, ook bij slecht weer! Blijf thuis als je klachten van covid-19 vertoont, of in contact bent gekomen met iemand die het virus draagt

We begrijpen dat er nog steeds verscheidene vragen zijn en zullen ons best doen deze te beantwoorden in de berichten hieronder. Houd verder ook deze pagina in de gaten!

Met vriendelijke groet namens het Quon team,
Eva, Janne en Jos

 
Quon in oktober afgelast: bericht van het Quon team
Thursday, 03 September 2020 15:24

Hallo allemaal!

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de update van Games-N-Stuff, hebben wij onlangs gesproken over “Hoe nu verder met Quon.” In dit bericht leggen wij uit welke keuze er gemaakt is en waarom we deze keuze gemaakt hebben. We hebben goed nieuws en slecht nieuws. Maar we zullen meteen met het slechte nieuws beginnen. Helaas zal Quon niet plaatsvinden in oktober.

Dit is geen makkelijke keuze geweest, maar het is waar we na lang overwegen op geland zijn. Er is zeker gekeken naar de mogelijkheden om Quon te organiseren binnen de lokale en landelijke eisen. Maar er is voor ons een belangrijk verschil tussen wat wettelijk is toegestaan en wat verantwoord is onder deze omstandigheden. Zelfs met maatregelen als 1,5 meter afstand, aangepaste kampindelingen en verscherpte hygiëne voelt een weekendevenement voor 200+ mensen simpelweg niet verantwoord. Naast deze overwegingen speelt er tevens de verwachting dat deze maatregelen op een grootschalig evenement een dusdanige impact zouden hebben, dat veel van wat er voor Quon gepland stond verloren zou kunnen gaan. We hopen daarom dat jullie begrijpen waarom deze beslissing hebben gemaakt.

Want wat nu?
Het goede nieuws is dat wij achter de schermen al druk bezig zijn met het maken van een alternatief! Want we willen ook heel graag kijken naar wat er wel mogelijk is, niet alleen naar wat er niet mogelijk is. Dat iedereen hier de hobby mist spreekt voor zich; niet alleen het spel, maar ook de mensen. We zullen dan niet exact hetzelfde kunnen bieden, aan dezelfde hoeveelheid mensen, maar we hopen in ieder geval de wereld van Quon voor jullie warm te houden.

Er zijn een aantal dingen die we daar in deze fase al over kunnen vertellen. Allereerst zal het plaatsvinden in hetzelfde weekend van oktober. Als het idee van een alternatief dus je interesse heeft, houdt die data nog even vrij! Zoals gezegd zullen we niet dezelfde hoeveelheid spelers kunnen faciliteren als normaal en tevens zal er geen overnachting op het terrein zijn. Om die reden, onder anderen, zal het plot ook kleinschalig blijven. De focus zal vooral liggen op het elkaar weer kunnen ontmoeten, als personages én personen. 

Zodra wij klaar zijn met het uitwerken van dit concept en de details doorgesproken hebben met GnS zullen wij hier meer informatie plaatsen. Vragen over tickets en inschrijvingen zullen dan ook bekend gemaakt worden. We hopen tegen het einde van de maand hier meer duidelijkheid over te hebben. Nog heel even geduld dus.

Heel veel liefs en gezondheid gewenst aan iedereen.

Namens het Quon team,
Eva, Janne en Jos


 
LARP events najaar 2020 - bericht van het GNS kernteam
Wednesday, 26 August 2020 14:37
Lieve Dwaler deelnemers, 

Het najaar staat voor de deur en dat betekent weer LARP evenementen op de agenda. Echter staan we voor een unieke situatie in deze tijd, die zich niet makkelijk laat vatten en nog steeds in ontwikkeling is. Dit heeft ons de afgelopen maand uitgedaagd om te kijken met onze evenement teams hoe we hiermee om willen gaan en dit intern te bespreken. 

Hier zijn een paar elementen belangrijk in geweest; het waarborgen van de regels vanuit de overheid/gemeente/speelterrein en de persoonlijke gevoelens binnen de teams om hier een LARP mee te kunnen organiseren. We hebben de afgelopen periode een gesprek gehad met de verhaalleiders van de teams om tot bepaalde beslissingen te komen, zodat we van een situatie van onzekerheid naar zekerheid kunnen gaan. Per team is hier wat uitgekomen en de Quon VL zullen spoedig met een eigen bericht komen om dit toe te lichten.

Wij het kernteam GNS events (Jonathan, Lisette en Thom), willen jullie in ieder geval bedanken voor het begrip en blijvende enthousiasme van de afgelopen maanden die onderling is gedeeld in deze en onze andere LARP groepen. De situatie waar we in zitten is lastig voor iedereen, niet alleen bedrijfsmatig, maar ook voor iedereen persoonlijk. Het is onze intentie om een brug te kunnen bouwen, in samenwerking met onze event teams, naar een situatie waarin er weer ruimte voor LARP is. Waar zoveel mogelijk mensen van kunnen genieten in een ontspannen sfeer, afgestemd op de prachtige werelden die we al vele jaren samen hebben gebouwd met zoveel vrijwilligers en deelnemers.

Liefs van Lisette, Jonathan en Thom
 
Quon 8 t/m 10 mei afgelast
Thursday, 02 April 2020 14:50
Lieve Larpers,
 
We zagen de bui al hangen, maar de regen is nu toch echt neergedaald: met het oog op de maatregelen en ontwikkelingen rond het corona-virus zal Quon 31 verplaats worden naar het najaar. Om precies te zijn 9/10/11 oktober, de oorspronkelijke datum van Quon 32.
Er is overwogen om het evenement naar de zomer te plaatsen, maar dit was uiteindelijk toch niet wenselijk: het zou ons erg dicht bij de data van Terra X en Wisselwoud brengen en tevens nog veel onzekerheid met zich meedragen. Het overslaan van een evenement geeft ons allemaal wat meer rust en ademruimte, zodat we straks in oktober kunnen knallen!

Wat betekend dit voor het evenement?
In de praktijk betekend dit dat alles wat voor Quon 31 gepland stond, een halfjaar naar achteren wordt verschoven. Afspraken die gemaakt zijn met spelers en personage- en plotontwikkelingen waarover gemaild is, blijven gewoon van toepassing. Ook de downtime tussen Quon 30 en Quon 31 blijft hetzelfde. Onze mailbox blijft gewoon open; de nog openstaande en binnenkomende mails zullen worden behandeld!

Tickets
Heb je tickets voor Quon van 8 t/m 10 mei? Vul dan dit formulier in. Op deze manier kan je bestede geld alsnog gebruikt worden voor een toekomstig LARP evenement bij GNS events (ook tegoed Quon 2021, mocht je al kaartjes hebben voor Quon 32 in oktober).

Puntjes van aandacht:
- Heb je meerdere tickets besteld (ook voor andere personen)? Vul dan voor iedere bestelde ticket dit formulier één keer in.
- Dit formulier is ook voor vrijwilligers die met vrijwilligerspunten of tegoed een ticket hebben besteld.
- Quon 31 tickets met datum 8 t/m 10 mei worden op toekomstige GNS evenementen niet geaccepteerd, deze moeten omgezet zijn.
- Geld terug is ook een optie. Echter met 3 afgelaste LARP evenementen zijn dit voor ons krappe tijden. We snappen wanneer dit voor jou ook het geval is, daarom is geld terug wel een optie die je kan kiezen. We kunnen het geld niet direct terug betalen. Mocht je deze optie aanvinken nemen we contact met je op over het moment van terugbetalen.
- Alle gekochte tickets staan bij ons geadministreerd dus fraude is niet mogelijk.

En nu?
Vanuit onze kant kunnen jullie de komende weken wat leesvoer verwachten over de ontwikkelingen in Erumdar! Hoewel het nu dus nog een tijd zal duren voordat we ons echt kunnen onderdompelen, houden we de spelwereld graag levend en de vele gebeurtenissen vers in het geheugen.
Tot slot
Hoewel deze beslissing voor velen van jullie niet als een verassing zal zijn gekomen, blijft het natuurlijk vervelend nieuws. We vertrouwen op jullie begrip en zijn heel dankbaar voor het enthousiasme dat op facebook, via mail en in persoon getoond is voor het evenement!
Larpen is een ontzettend sociale hobby en het is juist dat sociale aspect wat in de komende tijd andere vormen moet aannemen. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we dit gezamenlijk goed door zullen komen en dat we elkaar in oktober weer zullen zien voor een prachtige Quon!
 
Veel liefs, namens het hele Quon-team
 
 
Kampement aanvragen 2020
Wednesday, 27 February 2019 16:32
Kampementaanvragen voor 2020 kunnen gedaan worden via dit formulier!