Games-N-Stuff geeft het LARP stokje door...
Quon laatste nieuws
Tuesday, 17 May 2022 13:50
Terug naar Quon startpagina 

- Belangrijke mededeling -
 
Games-N-Stuff bestaat dit jaar 20 jaar en al 18 jaar daarvan organiseren wij, Jonathan en Lisette, LARP evenementen. Ooit begonnen in 2004 met kidsLARP en Quon, toen nog in samenwerking met Veronique van de Geer als LARP Zwolle. Een paar jaar later volledig onder de vlag van Games-N-Stuff met ook De Dwaler en Het Eiland als verschillende LARP werelden om in te spelen. 

In het begin deden Jonathan en ik veel verschillende functies zelf, verhaal leiding, spelleiding, taveerne, fotograferen, aankleding en schmink. Het was nogal wat, maar we deden het met veel plezier in deze voor ons inspirerende, nieuwe wereld waarin we ieder ons ei kwijt konden, persoonlijk en ook bedrijfsmatig.

De deelnemersaantallen groeiden en in ons persoonlijke leven kregen we gezinsuitbreiding. De noodzaak voor meer hulp werd groter en samen met Famke Koolhof zijn in 2009 de verschillende vrijwilligers teams tot stand gekomen, om samen verder te bouwen aan deze fantastische werelden. Functies werden uitbesteed aan een steeds groter wordende groep vrijwilligers. Voor Games-N-Stuff stond het aansturen van deze vrijwilligers teams nu centraal, evenals alle support en logistiek eromheen. Op deze manier konden de verschillende evenementen ieder op zichzelf steeds meer hun eigen unieke weg vinden, aangestuurd door gepassioneerde vrijwilligers die zich op de inhoud konden storten.

Sommige werelden zijn gestopt of hebben een doorstart gemaakt onder een andere vlag (Eiland, KidsLARP ‘Verbond der domeinen’ en De Kentering). Andere zijn steady doorgegaan onder onze vleugels (Quon, De Dwaler) en nieuwe zijn er later bijgekomen (Terra X en KidsLARP ‘Wisselwoud’).

De vrijwilligers teams hebben in de loop van de jaren hun wisselingen gekend en zijn steeds meer zelfsturend geworden. Vanuit Games-N-Stuff en ook persoonlijk vanuit Jonathan en mij was er na een interne crisis behoefte aan deze nieuwe structuur. Met hulp van Thom Stam als nieuwe LARP coördinator, de externe expertise van Adriaan Bertens (†) en vele fantastische (ex)vrijwilligers zijn we deze nieuwe zelfsturende weg ingegaan, welke voor meer eigenaarschap, balans en verbinding heeft gezorgd onder alle betrokken partijen.

Veel vrijwilligers lopen al vele jaren mee en hebben deze veranderingen van dichtbij meegemaakt, de moeilijkheden en ook de successen. Een diepe buiging voor jullie onophoudelijke inzet, flexibiliteit, loyaliteit en de vele unieke invalshoeken die dit gebracht heeft en nog steeds brengt! Het resultaat van onze samenwerking hebben we voor corona in zijn volledigheid mogen ervaren met evenementen die staan als een huis, waarin vele deelnemers steeds opnieuw op reis kunnen gaan.

De corona periode bracht tijd voor bezinning en ook wel de nodige adempauze na vele jaren van onophoudelijk evenementen organiseren en coördineren. Jonathan en ik hebben gebruik gemaakt van deze periode om in te voelen waar wij nu staan, als mens en als bedrijf. Er was ruimte om te ervaren dat het tijd is om het LARP stokje over te gaan dragen…

Jonathan en ik willen met dit bericht aan jullie, de deelnemers, laten weten dat wij het organiseren en coördineren van de LARP evenementen (Dwaler, Quon, Terra X, Wisselwoud) over gaan dragen. De verschillende vrijwilligers teams zijn al een tijdje op de hoogte en wellicht heb je het al in de wandelgangen gehoord. Bij deze is het dan nu officieel.

Ook willen we vertellen over onze intenties met betrekking tot de overname. We willen het liefst het stokje overdragen aan de betrokken vrijwilligers met wie wij al vele jaren fijn samenwerken en die zich al die tijd, ook in de corona periode, hebben ingezet om de evenementen continuïteit te bieden. Dit zijn in eerste instantie de huidige verhaal leiders en in verbinding met hun, de spelleiders, aankleed-, bar- en op- en afbouw teams. We zijn momenteel samen aan het onderzoeken met welke structuur een overname het beste tot stand kan komen, zodat de continuïteit en unieke belevingswereld van ieder evenement bewaard kan blijven.

De komende periode zal gebruikt worden om hier meer duiding aan te geven. De Dwaler (29 april t/m 1 mei) is nog volledig onder onze vlag. Hierna start het verdere onderzoek naar de overname. Het is een proces welke eerst vanuit de verschillende teams vorm moet krijgen. We hebben al een paar meetings gehad en momenteel gaat de voorkeur uit naar een stichting constructie. We willen hier graag de tijd voor nemen om dit in vertrouwen en met expertise van buitenaf te onderzoeken. We nemen 2022 als jaar om naar de overname toe te werken. Wanneer er meer te vertellen is over de toekomstige vorm zal dit uiteraard met jullie gedeeld worden.

Ook al voelt het enerzijds als afscheid, is dit geen volledig afscheid. Dat Jonathan en ik ons terug trekken vanuit onze organiserende, coördinerende en logistieke rol betekent niet dat onze aanwezigheid persoonlijk of als Games-N-Stuff volledig verdwijnt. We geven dan wel het organisatie stokje over, maar in een nieuwe structuur is er wel ruimte voor een samenwerking waarbij de GNS ruimte in Zwolle gebruikt kan worden of dat wij als LARP winkeltje ons entree maken op één van de evenementen.

Wat het zeker weten wel is, is wederom een grote stap in de evolutie van de evenementen. De evenementen hebben vele wisselingen van krachten gekend en dit altijd doorstaan. Na 18 jaar zijn vele vrijwilligers binnen onze evenementen opgegroeid en hierop terugkijkend is het fantastisch om te zien hoe de LARP expertise is ontwikkeld en hoe deelnemers, ooit begonnen op de kidslarp (!), nu soms best ingewikkelde (en zware) vrijwilligersfuncties dragen. In onze ogen is met de huidige VL, hun teams en met hulp vanuit de community alles in huis om de evenementen naar de nieuwe tijd te loodsen. Het verdient niets minder dan onze volledige support en ik hoop dat jullie dit als deelnemer ook kunnen geven.

Veel liefs, Lisette & Jonathan

P.s. Nog even praktisch, mocht je nog een oude inschrijving hebben van voor corona. Deze kun je in het najaar van 2022 nog steeds inwisselen. Geld terug kan ook nog steeds, mail dan naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 
 
De toekomst van Quon
Thursday, 03 March 2022 18:03
Dag allemaal,​
Het is een tijdje stil geweest vanuit onze kant: niet omdat er achter de schermen niets gebeurd, integendeel zelfs, maar omdat het door uiteenlopende omstandigheden even duurde voordat we knopen konden doorhakken over onze lange en korte termijn planning.​
We zullen gelijk met het vervelende nieuws beginnen: er zal dit voorjaar geen Quon plaatsvinden. Dit is absoluut geen makkelijke keuze geweest. De afgelopen twee jaar hebben we hard ons best gedaan om Quon draaiende te houden onder moeilijke omstandigheden, en het voelt misschien vreemd om juist met de vele versoepelingen in het zicht geen evenement te draaien. En we zijn ook trots op de specials en het evenement wat we hebben neergezet! Maar juist dat doorgaan eist nu ook zijn tol. Er is wat ademruimte nodig, en tijd om met ons team te kijken naar verschillende veranderingen.​
Zo zijn er de veranderingen binnen ons team:​
Janne, onze fantastische VL van bijna 4 jaar, heeft besloten haar taken neer te leggen. We zijn ontzettend dankbaar voor al haar energie, inzicht en doorzettingsvermogen! Ook vanuit de SL zijn in het afgelopen jaar Martin, Tim en Pascale gestopt: teamleden die elk grote en kleine bijdragen hebben geleverd aan het evenement, en voor wiens inzet we heel dankbaar zijn!​
Maar er is ook een aanvulling: met heel veel plezier kunnen we zeggen dat Thomas Wijnands aan boord is als nieuwe SL! Thomas heeft jarenlange ervaring in het figurantenteam van Quon en zal voor velen van jullie een bekend gezicht zijn.​
We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe teamleden, maar willen nu ook de tijd gebruiken om nieuwe teamconstructies te onderzoeken. De ervaring is al langer dat de werkdruk voor met name VL erg hoog ligt, wat op de lange termijn niet houdbaar is. Daarover in een later bericht meer!​
Verder zijn er ook wat andere ontwikkelingen die onze aandacht en tijd vragen, waar we ter zijner tijd wat meer over kunnen zeggen maar die wel invloed hadden op onze beslissing om Quon te verschuiven naar het najaar.​ Want al dat gezegd hebbende, zijn we zeker van plan om in het najaar met goede moed en energie weer een evenement te organiseren. Zet daarom 7 t/m 9 oktober in je agenda voor Quon 32!​
We willen jullie in ieder geval bedanken voor jullie geduld en begrip. We gaan zeker niet stilzitten! De Quon mail zal weer worden bijgewerkt en bijgehouden, en ook via deze pagina zullen we jullie op de hoogte houden.​
Bedankt voor het lezen, namens het hele Quon team,​
Eva
 
Belangrijke informatie m.b.t Quon 15 t/m 17 oktober
Quon laatste nieuws
Thursday, 07 October 2021 15:21
Vereniging Quon

Zojuist is er een belangrijke mail verstuurd naar alle deelnemers die zich hebben opgegeven voor Quon van 15 t/m 17 oktober aangaande een belangrijke wijziging m.b.t. het evenement.

We zullen het nieuws nu ook hier delen, omdat wanneer je ervoor kiest om alsnog mee te doen, opgeven voor Quon nu anders in zijn werk gaat. Hoe je je nu kan opgeven staat hieronder vermeld. We zullen dit inleiden met een uitleg.

Vanaf augustus zijn we samen met het Quon team al bezig om als 'van ouds' weer een fijn LARP evenement neer te zetten – best een uitdaging in deze tijden van Corona met steeds wijzigende regels. Onder andere door het moedige doorpakken en de motivatie van de Quon verhaalleiders; Janne, Jos en Eva is een Quon in oktober écht mogelijk geworden.

Wat voor ons steeds heeft vastgestaan is dat we willen samenkomen in vertrouwen met iedereen die de wereld van Quon lief heeft. Vanuit Games-N-Stuff betekent dat vertrouwen ook dat we geen corona-check-app willen gebruiken.

We hadden groen licht van de gemeente om het zonder corona-check-app te doen met alternatieve veiligheidsmaatregelen, maar zijn begin deze week geïnformeerd dat het aantal deelnemers toch flink beperkt moest worden (max 100 deelnemers) én de corona-check-app moest worden gebruikt. Wij moesten dus ineens een groot deel van de deelnemers gaan zeggen dat ze toch niet welkom waren... iets wat we juist altijd met ons beleid hebben willen voorkomen. In het kort komt dit omdat we het evenement openbaar als ‘bedrijf’ organiseren en het blijkt dat hier andere regels aanhangen dan dat wij, de Ada’s Hoeve óf ons contactpersoon bij de gemeente Ommen tot nu toe van op de hoogte waren. Het kromme is: een vereniging mag dit evenement wel gewoon organiseren op de manier hoe we dit van plan waren en reeds hadden gecommuniceerd.

Deze wijziging vanuit de gemeente kwam voor ons natuurlijk heel plotseling, zeker omdat we het al 17 jaar op dezelfde manier doen, de goedkeuring er al lag en het weekend voor de deur staat. Heel even hebben we op het punt gestaan om het hele evenement af te blazen. Toch gaat het door!

Na goed invoelen over wat dit betekent voor de (enthousiaste!) deelnemers, het Quon team en onszelf hebben we besloten om door deze blokkade heen te bewegen door met de-snelheid-van-het-licht (dankzij fantastische hulp!) een nieuwe vereniging op te richten en onder die vlag het evenement door te kunnen laten gaan zoals we dat steeds in gedachten hebben gehad. Met steun van de Quon VL team zijn we hier afgelopen dagen heel druk mee geweest en vol voor gegaan. Inmiddels is het (juridisch) rond en heeft ook de gemeente hiervoor akkoord gegeven!

Dit betekent een paar dingen:
- de 'Vereniging Quon' zal de activiteit 'Quon 15 t/m 17 oktober' van Games-N-Stuff overnemen en organiseren;
- Statuten en andere documenten die van belang zijn kun je op Quon startpagina vinden;
- Nieuwe deelnemers kunnen nog steeds meedoen! Ze kunnen lid worden van de vereniging en na opgave/betaling aan het weekend deelnemen. Voor opgeven stuur een e-mail naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Onder de vlag van 'Vereniging Quon' is LARP weekend Quon van 15 t/m 17 oktober nu een besloten activiteit geworden enkel toegankelijk voor leden. We hebben de kaartjes uit de openbare verkoop gehaald.

Is deze verenigingsvorm een permanente vorm voor het overnemen van de Quon evenementenreeks van Games-N-Stuff? Deze vraag en andere details gaan wij na Quon eerst met het Quon VL team evalueren. De kans bestaat dat deze verenigingsvorm in deze veranderde wereld wellicht een betere optie is voor Quon in de toekomst. We willen dit graag in alle rust goed samen bekijken en de nodige veranderingen maken mocht dit nodig zijn ten behoeve van Quon en het team wat zich al jaren inzet om Quon mogelijk te maken. 

Met vriendelijke groet,
Jonathan, Lisette en Thom
Games-N-Stuff

 
Quon 15 t/m 17 oktober gaat door!! - bericht van de VL
Quon laatste nieuws
Monday, 27 September 2021 11:01
Beste deelnemers,

Allereerst kunnen we met heel, heel veel vreugde mededelen dat, in samenspraak met de gemeente Ommen, de Ada’s Hoeve en Games-N-Stuff, Quon 31 officieel door kan gaan op 15,16 en 17 oktober! Dus tel je tentstokken, strijk je kostuum delen glad en herlees je eigen achtergrond, want we kunnen weer! En wie op de kalender kijkt zal zien dat het over drie weken al zover is. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed geïnformeerd in de voorbereiding kan storten, zullen we in dit bericht aardig wat informatie op een rijtje zetten. Praktische zaken als de maatregelen rond covid-19, de ticketverkoop en de kampement aanvraag, maar ook inhoudelijke zaken als hoe we gezamenlijk weer terug in de spelwereld van Quon willen stappen. Het is een lang bericht, dus ga er even goed voor zitten!

Extra maatregelen
Gedurende het weekend zal de 1,5 regel op het spelterrein worden losgelaten, zoals dit tegen die tijd ook in de rest van de samenleving het geval is. Als extra maatregelen om de veiligheid van onze deelnemers en ons team beter te kunnen bewaren, zullen we gebruik maken van zelftesten voor iedereen bij aanvang van het weekend. Het maakt niet uit of je nu wel of niet gevaccineerd bent, deze test is er voor iedereen en wordt gedaan op het terrein door jou zelf. De incheck is dit keer opgedeeld in twee gedeeltes, de ‘test-incheck’ en de ‘spel incheck’.
 
De ‘test incheck’ bestaat uit het afnemen van een zelftest en een gezondheidscheck en zal staan op de grasparkeerplaats, oftewel de grote parkeerplaats direct naast het spelterrein van Quon. De test krijg je ter plekke van ons. Wanneer je nog een deelname hebt uit 2019 dan kun je de test tegen kostprijs (€3,50) aanschaffen. Bij nieuwe opgaven zal de test inclusief in de deelnameprijs zijn.

Zorg dat je voor het afnemen van de test nog afstand kunt houden van anderen, of zoveel mogelijk bij je eigen auto blijft. Na 15 minuten heb je de uitslag. Wanneer deze negatief is keer je terug naar de ‘test incheck’. In verband met privacy zullen we daar niet vragen om het testresultaat te tonen, maar zullen we een paar vragen stellen als onderdeel van de gezondheidscheck, o.a. of je in de laatste 24 uur positief bent getest of dat je verkoudheidsklachten hebt. Wanneer je op al deze vragen ‘nee’ kunt beantwoorden krijg je toegang tot het speelterrein. Wie weigert om de vragen van de gezondheidscheck te beantwoorden, kunnen we geen toegang verschaffen.

Wanneer je positief test vragen we je het parkeerterrein te verlaten. Mocht je onverhoopt in een auto hebben gezeten waarbij één iemand positief getest heeft, dan vragen we je ook het terrein te verlaten om risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Je deelname zal in beide gevallen uiteraard geldig blijven voor een volgende Quon.

Wanneer je negatief bent getest en de gezondheidscheck hebt doorlopen kun je door naar de ‘spel incheck’ in het dorp. Vanaf 15:00 tot 20:00 zal er altijd iemand van het team aanwezig zijn bij de test-incheck op de gras parkeerplaats voor het uitdelen van de zelftesten en de gezondheidscheck. Mocht je van tevoren al weten dat je buiten deze tijden het terrein op wilt, stuur dan even een mail naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it met als onderwerp ‘Aankomst terrein’ om aan te geven wanneer je hoopt te komen, dan kunnen wij zorgen dat er rond die tijd iemand aanwezig is.

Het is natuurlijk goed mogelijk dat je ver moet reizen en van tevoren al zeker wilt zijn dat je niet direct weer naar huis moet als je positief bent getest (zeker wanneer je met het ov terug zou moeten). We raden iedereen die dat wilt aan om voor de zekerheid ook thuis alvast jezelf te testen. De keuze is hierin geheel aan jezelf.

De garantie die de zelftesten bieden, werkt natuurlijk het beste wanneer iedereen gedurende het weekend in de bubbel van het terrein blijft. Dit is niet iets wat we van mensen zullen afdwingen; we vragen iedereen om hierin zelf verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast willen we ook eerlijk zijn over het feit dat we ook met deze maatregelen het risico niet volledig kunnen verwijderen: deelname blijft daarom een afweging die iedere deelnemer voor zichzelf moet maken. We vragen dan ook om jullie begrip en geduld voor deze extra maatregelen.

Van ticket naar inschrijflijst
We werken met inschrijflijsten om te controleren wie zich heeft opgegeven voor deze Quon editie. Er zijn géén tickets voor deze editie van Quon in de omloop. Heb je een ticket uit 2019? Deze kun je omzetten naar deelname voor dit weekend door te mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Je wordt dan op de inschrijflijst gezet en je deelname is na een check door Games-N-Stuff geregeld.

De reden waarom ‘oude’ tickets niet geldig zijn, is omdat we anders niet weten hoeveel deelnemers en wie precies op deze editie van Quon komt meedoen. Vergeet dus niet om vooraf je deelname te regelen, ook als je al een oud ticket hebt.
Heb je nog geen ticket? Je kutn je nu opgeven via https://www.gamesnstuff.com/inschrijven-tickets.html.

Nogmaals let op; je ontvangt géén ticket, je naam komt op de inschrijflijst. Prijs voor deelname is €69,- voor een speler en €42,50 voor figuranten. Hier komt een meerprijs van €3,50 bij op voor de zelf test.

Terug naar Quon
Het is inmiddels 2 jaar geleden sinds Quon 30 plaatsvond. En hoewel de spelwereld in de tussentijd niet heeft stilgestaan, gaat het vanuit alle kanten even wennen zijn om weer een weekend lang te LARPen! Vanuit onze kant als vrijwilligers betekent dit dat we alles iets kleinschaliger willen oppakken: er zal nog steeds genoeg te doen zijn gedurende het weekend in grote en kleine plotlijnen, maar we willen ons team wat ademruimte geven in alles wat er in het organiseren bij komt kijken, zeker nu. Vanuit jullie kant als deelnemers, zowel spelers als figuranten, betekent dit voor de een misschien dat je eindelijk verder kan gaan met specifieke plannen die al 2 jaar rondmalen, en voor de ander dat je juist even een opfrisser kan gebruiken in algemene kennis van de setting. Voor dit laatste kun je terecht op de website: https://gnsevents.nl/index.php?option=com_content.... Op de ‘In Spel Bibliotheek’ pagina vind je hier bijvoorbeeld ook oude edities van de Heraut, het In Spel nieuwsblad, voor een impressie van wat er in voorgaande evenementen speelde. Ook zijn een aantal van de plotlijnen voor Quon 31 erop gericht om wat er op dit moment allemaal gaande is in de spelwereld weer even aan te wakkeren.

En voor wie wel specifieke plannen heeft (gehad): mail! Juist die kleinere, persoonlijke lijntjes of afspraken zijn het soort dingen waar wij in de lange tussentijd ook het contact mee verloren zijn. Dus als je ergens de afgelopen twee jaar iets besproken hebt over mail, geef vooral even een update! Simpelweg een ‘ja, ik ben hier nog mee bezig’ of ‘nee, ik heb inmiddels andere plannen’ zou voor ons al heel fijn zijn. Ook als je iets had lopen maar besloten hebt om niet meer terug te komen op Quon (of terugkomt met een ander personage), laat het weten. Gezien de korte tijd tot Quon 31 (en onze eigen insteek om het iets kleinschaliger te houden) kunnen we niet beloven dat we met alles iets kunnen doen, maar het is voor ons ook al waardevol om in ieder geval weer op de hoogte te zijn. Ook voor de vaardigheid Welvaart is het zoals altijd belangrijk dat je van tevoren een mailtje stuurt met de bron van inkomsten voor je personage, als je dit nog niet eerder hebt gedaan.

Overige praktische informatie
Zoals altijd is het belangrijk dat personen en groepen die op het spelterrein een kamp of In Spel tent willen neerzetten, dit aanvragen via dit formulier: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSd6Gm.../viewform

Voor deelnemers die Uit Spel slapen of figureren is het handig om te weten dat zowel het Uit Spel kampeerterrein als het figuranten kampeerterrein dit keer op een andere plaats staan.

Wegens verschillende omstandigheden is het voor nu nog even onzeker in hoeverre en in welke vorm de bar aanwezig zal zijn. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben, laten we het weten!

En wat ondanks alle veranderingen nog steeds is gebleven: we kunnen goed mensen gebruiken voor de op- en afbouw! Zoals de naam al aangeeft begin je op vrijdag rond 10:00 met het opzetten van o.a. tenten en de vertrouwde dorpsmuur, en help je zondag mee met alles weer afbreken. Voor verdere details en aanmelden kun je terecht bij opbouwcoördinator Ivar Scholten! Ook als je niet de hele vrijdag/het einde van de zondag beschikbaar bent, kan een uurtje meehelpen al een groot verschil maken.

En als aller, allerlaatste willen we slechts nog zeggen dat wij in ieder geval ontzettend zin hebben om Quon 31 waar te maken. We hopen jullie daar te zien!

Veel liefs, namens het hele Quon & GNS team,

Jos, Janne en Eva / Jonathan, Lisette & Thom

 
Quon in oktober 2021 - bericht van de VL
Wednesday, 18 August 2021 00:00

Beste Quon deelnemers,

Na gesprekken met zowel Games-N-Stuff als ons eigen team hebben we gezamenlijk wat helderheid kunnen scheppen over de opties voor het najaar. Wat vaststaat is dat het Testen voor Toegang systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van de CoronaCheck-app, geen optie is voor ons LARP-evenement. Maar we zijn in overleg met de gemeente druk aan het kijken naar mogelijkheden om een zo veilig mogelijk evenement neer te zetten. Wat we in ieder geval al kunnen mededelen, is dat we hebben besloten om ons voor te bereiden op een volledig LARP weekend, op 15, 16 en 17 oktober! We beseffen ons dat dit een risico is: door de onzekere situatie kunnen we niet garanderen dat dit dit najaar mogelijk gaat zijn. De situatie kan, zoals we allemaal hebben gezien, binnen een paar weken heftig veranderen. Toch is beginnen aan de voorbereidingen voor een volledig LARP weekend, een risico wat we willen nemen. Wij merken als team erg dat we van de voorbereidingen van een heel weekend veel meer energie en enthousiasme krijgen dan van wederom werken aan een kleinschalig alternatief. Welke aanpassingen dit mogelijk zou vereisen is iets wat we nu nog niet kunnen zeggen, maar we houden de mogelijkheden goed in de gaten en zullen dit naar jullie communiceren zodra we meer dingen kunnen vaststellen! Wat ook vaststaat is dat we vanuit ons team enkel een Quon willen organiseren waarin iedereen veilig en verantwoord kan LARPen. We zijn in ieder geval al met goede moed aan de voorbereidingen begonnen, en hopelijk zien we elkaar in oktober! Verder staan we open voor vragen, maar hopen ook op jullie begrip indien we alle antwoorden nog niet hebben 😉

Met vriendelijke groet namens het Quon team,

Eva, Janne en Jos

 
9 t/m 11 oktober: de Quon specials!
Friday, 04 September 2020 12:57

Beste spelers,

Zoals eerder aangegeven zijn we druk in de weer met het organiseren van een kleinschalig alternatief voor Quon in oktober: de Quon specials! In dit bericht zullen we uitleg geven over de insteek, inhoud en praktische zaken rondom deze specials.

Allereerst onze insteek: wij willen de spelers die daartoe de behoefte hebben, de mogelijk bieden om met hun personages en met elkaar de wereld van Quon weer even te kunnen ervaren! Onze focus ligt op het bieden van kleinschalig sfeerplot, met scenario’s die verschillende delen van de spelwereld uitlichten. In de reacties op een eerder bericht bleek dat niet-fysiek voor verschillende spelers gelijk lijkt te staan aan alleen politiek plot, maar dat is niet onze bedoeling! We willen voldoende spel creëren voor verschillende type spelers: gevechten zullen helaas niet mogelijk zijn, maar wel handel, mystieke rituelen, intrige en vooral ook veel In Spel gezelligheid! We zullen daarbij de maatregelen rondom covid-19 in acht houden, zodat iedereen veilig en verantwoordt kan spelen. We beseffen ons dat er mensen zullen zijn die zich niet helemaal in het concept kunnen vinden, of om persoonlijke redenen niet kunnen of willen komen. Om het gevoel van uitsluiting zoveel mogelijk te verminderen, zullen de scenario’s van de specials dan ook weinig impact hebben op de grotere lijnen van het hoofdevenement. Dat we helaas niet dezelfde Quon LARP-ervaring kunnen bieden aan dezelfde hoeveelheid mensen, staat vast. Maar we zijn ervan overtuigd dat we onder deze omstandigheden beter kunnen kijken naar wat wel kan, dan alleen naar wat niet kan!

De inhoud: de Quon specials zullen twee eendaagse evenementen zijn op zaterdag 10 en zondag 11 oktober. Elk evenement heeft een eigen scenario, wat een ander deel van de spelwereld uitlicht en net iets andere spelmogelijkheden biedt. Voor elke special zijn maximaal 40 plaatsen beschikbaar. De twee scenario’s zijn als volgt:

Zaterdag: Het Festijn van de Drie Vuren
In de Elvenbossen wordt het eeuwenoude festijn van de Drie Vuren gevierd. Hertog Geratio van Heugstee wenst dat zijn provincie, die nog steeds de smet van een gefaalde opstand dragen, meer verbonden raken met de rest van Quon. Om dit te benadrukken is er over het hele land bekendgemaakt dat ieder in Quon welkom is om dit festijn bij te wonen en zich onder te dompelen in de oude elvencultuur! Maar wees voorzichtig; de eeuwige bomen huizen vele onbekende magie, en vrolijke gezichten verbergen soms vreselijke vloeken...

Zondag: Klinkende munt in Kronkelgrot
Een Hastariaanse handelaar opent zijn hallen in Kronkelgrot! Hij/zij wilt graag de mogelijkheid tot handelsverdragen te bespreken met zijn mede-Quonezen en ze tevens laten genieten van echte Hastariaanse gastvrijheid. Omdat Boshoek een intrigerende plek is voor een Hastariaan met interesse in het reilen en zeilen van Quon, heeft hij speciaal een aankondiging rondgestuurd in het dorp. Eenieder met interesse in handel (zowel boven als onder de tafel), Hastariaanse gebruiken of simpelweg wat ruige gezelligheid is welkom!

Mocht je bij geen van de scenario’s direct het gevoel hebben dat jouw personage hier naartoe zou gaan, dan helpen we je graag met meedenken naar een goede, In Spel verantwoorde reden!

De praktische zaken op een rij
- De specials vinden plaats op zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober, op het terrein van Ada’s Hoeve.
- De In Spel tijd is van 11:00 tot 16:00. Achteraf ben je welkom om nog een drankje op afstand te doen bij de bar, maar overnachtingen zijn helaas niet mogelijk
- De ticketprijs is €20, dit zijn o.a. de kosten van het terrein, vervoer van materiaal en overige kosten
- Gezien het beperkte aantal plekken verzoeken we iedereen om voor één scenario te kiezen bij het kopen van een ticket
- De ticketverkoop start op maandag 7 september via de GNS webshop: https://www.gamesnstuff.com/tickets.html/larp-events.html
- Wie dit jaar een kaartje heeft gekocht voor Quon in oktober (of zijn mei ticket heeft omgezet naar oktober), ontvangt een e-mail met de mogelijkheid tot voorinschrijving tussen vrijdag 4 september en zondag 6 september voor één van de specials.
- Er is een bar met drinken en kleine hapjes, eigen eten en drinken is uiteraard ook toegestaan. Het GnS LARP winkeltje zal tevens aanwezig zijn!

Tijdens het evenement wordt iedereen van verschillende huishoudens geacht 1.5 meter afstand te houden, zowel In Spel als Uit Spel. We zullen zorgen voor genoeg ruimte en zitplaatsen om hieraan te voldoen, ook bij slecht weer! Blijf thuis als je klachten van covid-19 vertoont, of in contact bent gekomen met iemand die het virus draagt

We begrijpen dat er nog steeds verscheidene vragen zijn en zullen ons best doen deze te beantwoorden in de berichten hieronder. Houd verder ook deze pagina in de gaten!

Met vriendelijke groet namens het Quon team,
Eva, Janne en Jos

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2