banner kidslarp2020_web

Wisselwoud startpagina

Ga naar Wisselwoud praktisch
Ga naar Wisselwoud spelwereld
Ga naar Wisselwoud foto's

Aantal deelnemers: +/- 100 (kids + figuranten)

Leeftijd: 6+, gemiddelde leeftijd 8 a 12 jaar

Wisselwoud op 24 oktober:
Door een wijziging in het gemeente beleid mogen wij geen openbare events meer organiseren zonder het gebruik van de corona-check-app. Sinds wij niet met deze app willen werken op onze (kinder) LARP events hebben wij een oplossing bedacht. Wij (Jonathan & Lisette van GNS)  hebben vorige week vliegensvlug een LARP vereniging opgezet die de organisatie van Wisselwoud voor deze editie overneemt. Op deze manier kan het KidsLARP evenement doorgaan als besloten evenement zonder gebruik van de app. Nieuwe deelnemers kunnen nog steeds meedoen! Ze kunnen lid worden van de vereniging en na opgave/betaling meedoen. Voor inschrijven stuur een e-mail naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 
Belangrijke documenten om vooraf kennis van te nemen:
Vereniging QUON - Huishoudelijk Reglement - versie 01.1.pdf
Vereniging QUON - Statuten - versie 01.1.pdfBen jij zo'n kind, dat houdt van zwaardvechten, toveren, struinen door het bos, met je handen en je hoofd tegelijk bezig zijn? Zo'n kind dat niet snel iets raar vindt, houdt van een beetje spanning, en humor heeft? Dan is het 'Wisselwoud' de plek voor jou!

Ridderavontuur 3 - 20130616 123255bWat is LARP precies? Kinderen spelen graag buiten en het liefst in de natuur of in het bos. Volgens onderzoek houden ze vooral van niet-voorgeprogrammeerde, avontuurlijke spelletjes. Hier sluit de LARP hobby precies bij aan. Met de hobby Levend Rollenspel (LARP) gaan tientallen spelers samen op avontuur in het bos of op een andere bijzondere locatie. De organisatie van het spel heeft een spelwereld bedacht waarin het avontuur plaats vindt. Bij de ridderavonturen van Games-N-Stuff is dit een Middeleeuwse fantasy wereld genaamd Wisselwoud. De omgeving wordt zo aangekleed dat deze Middeleeuwse wereld echt tot leven komt. Verder neemt iedere deelnemer een rol aan en kleedt en gedraagt zich hiernaar. Je kan bijvoorbeeld een ridder spelen, of een genezer of tovenaar. Zo komt een wereld die je uit films en boeken kent echt tot leven en maak je samen unieke verhalen.


Wisselwoud is een geheimzinnige plek in de bossen van Middeleeuws Nederland, waar de meest bijzondere, getalenteerde, dappere kinderen ter wereld als door een wonderlijk toeval allemaal belanden. Want hier veranderen kinderen in helden. Hier leren ze vechten van de beste zwaardkunstenaars, toveren van de geleerdste magiërs, genezen van de kundigste heelmeesters... en dat is wel nodig ook! Want in het Wisselwoud zwerven vele wezens rond, en niet allemaal hebben ze goede bedoelingen. Er zijn hier vele raadsels op te lossen, schatten te vinden en gevaren te overwinnen. En af en toe... je raadt het misschien al... moet de wereld worden gered. Maar ook het dagelijks leven in het middeleeuwse dorpje Wisseling stelt zijn eisen. Pottenbakken, smeden, kruiden leren kennen, voedsel bereiden... het moet allemaal gebeuren.
Kinderboeken - We zijn voor Wisselwoud een samenwerking aangegaan met verhalen- en kinder boekenschrijver Thijs Goverde die de hele wereld van Wisselwoud heeft bedacht en hier ook een kinderboeken reeks op heeft gebaseerd! Op deze manier kan de avontuurlijke wereld van Wisselwoud ook thuis beleefd worden. De boeken zijn te koop op het evenement zelf, of stuur een mailtje naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

KidslarpKidsLARP in 2021:
Wisselwoud III - 12 september (gaat door!)
Wisselwoud IV - 24 oktober (gaat door!)
 


Op avontuur gaan in Wisselwoud is ook geschikt voor kinderfeestjes!


Losse ticket verkoop
€25,-

De kids gaan in groepjes op avontuur in het bos onder begeleiding van ervaren groepsleiders. Een Wisselwoud avontuur duurt van 11:00 uur tot 16:00 uur. Maximum leeftijd 15 jaar. Meer praktische informatie kun je hier lezen.

Ouders kunnen ook meedoen op deze dag! - Ze krijgen dan een rol toegewezen in de spelwereld aangestuurd vanuit de organisatie. Opgeven hiervoor kan door een mailtje te sturen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Als ouders niet willen meedoen is er ook de mogelijkheid om te zitten bij het kampvuur en rustig te wachten tot de kids uit gespeeld zijn.

bieb avontuur2LARP maakt buiten spelen voor kids aantrekkelijker - 
Het biedt belevingswereld waarin gerend, geklimd en gefantaseerd mag worden. Een avontuurlijke wereld die tot leven komt en precies bij de speelse mindset van kinderen past. Daarnaast stimuleert LARP de lichamelijke ontwikkeling en leert het kinderen op jonge leeftijd met elkaar omgaan. De kinderen worden in het spel op verschillende manieren uitgedaagd, zowel fysiek (o.a. zwaardvechten) als geestelijk. We zien regelmatig dat kids meer zelfvertrouwen krijgen door LARP omdat ze in situaties komen die ze in het gewone leven niet zouden tegenkomen. Wij hebben door de jaren heen gezien hoe LARP kinderen inspireert om buiten te spelen, maar ook om de natuur te beleven. In een tijd gedomineerd door computers en tv, kan deze connectie verloren gaan. Meedoen met een ridderavontuur is een manier om deze connectie opnieuw te versterken. LARP is dus veel meer dan een spelletje! De meerwaarde van deze hobby blijft niet onopgemerkt. Wij zien steeds meer interesse van organisaties om LARP als middel te gebruiken om spelenderwijs kennis over te brengen en interesse op te wekken voor uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld; bibliotheken, scholen en natuurverenigingen.