Quon in oktober afgelast: bericht van het Quon team
Thursday, 03 September 2020 15:24

Hallo allemaal!

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de update van Games-N-Stuff, hebben wij onlangs gesproken over “Hoe nu verder met Quon.” In dit bericht leggen wij uit welke keuze er gemaakt is en waarom we deze keuze gemaakt hebben. We hebben goed nieuws en slecht nieuws. Maar we zullen meteen met het slechte nieuws beginnen. Helaas zal Quon niet plaatsvinden in oktober.

Dit is geen makkelijke keuze geweest, maar het is waar we na lang overwegen op geland zijn. Er is zeker gekeken naar de mogelijkheden om Quon te organiseren binnen de lokale en landelijke eisen. Maar er is voor ons een belangrijk verschil tussen wat wettelijk is toegestaan en wat verantwoord is onder deze omstandigheden. Zelfs met maatregelen als 1,5 meter afstand, aangepaste kampindelingen en verscherpte hygiëne voelt een weekendevenement voor 200+ mensen simpelweg niet verantwoord. Naast deze overwegingen speelt er tevens de verwachting dat deze maatregelen op een grootschalig evenement een dusdanige impact zouden hebben, dat veel van wat er voor Quon gepland stond verloren zou kunnen gaan. We hopen daarom dat jullie begrijpen waarom deze beslissing hebben gemaakt.

Want wat nu?
Het goede nieuws is dat wij achter de schermen al druk bezig zijn met het maken van een alternatief! Want we willen ook heel graag kijken naar wat er wel mogelijk is, niet alleen naar wat er niet mogelijk is. Dat iedereen hier de hobby mist spreekt voor zich; niet alleen het spel, maar ook de mensen. We zullen dan niet exact hetzelfde kunnen bieden, aan dezelfde hoeveelheid mensen, maar we hopen in ieder geval de wereld van Quon voor jullie warm te houden.

Er zijn een aantal dingen die we daar in deze fase al over kunnen vertellen. Allereerst zal het plaatsvinden in hetzelfde weekend van oktober. Als het idee van een alternatief dus je interesse heeft, houdt die data nog even vrij! Zoals gezegd zullen we niet dezelfde hoeveelheid spelers kunnen faciliteren als normaal en tevens zal er geen overnachting op het terrein zijn. Om die reden, onder anderen, zal het plot ook kleinschalig blijven. De focus zal vooral liggen op het elkaar weer kunnen ontmoeten, als personages én personen. 

Zodra wij klaar zijn met het uitwerken van dit concept en de details doorgesproken hebben met GnS zullen wij hier meer informatie plaatsen. Vragen over tickets en inschrijvingen zullen dan ook bekend gemaakt worden. We hopen tegen het einde van de maand hier meer duidelijkheid over te hebben. Nog heel even geduld dus.

Heel veel liefs en gezondheid gewenst aan iedereen.

Namens het Quon team,
Eva, Janne en Jos