Dwaler in september 2020 afgelast: bericht van het Dwaler team
Wednesday, 26 August 2020 13:12
Dag lieve Dwaleraars,

Zoals jullie hebben gelezen in de update van Games-N-Stuff, hebben wij onlangs om tafel gezeten om te overleggen. En daar is het volgende uitgekomen:

Helaas zal ook komende september Dwaler 28 niet plaatsvinden.

Hoewel het geen onverwacht besluit is, was het natuurlijk wel een moeilijke om te moeten maken. Wij hebben een aantal redenen voor het maken van deze keuze. Ten eerste zou de 1.5 meter regel betekenen dat wij teveel concessies moeten doen op de LARP ervaring die wij willen bieden, en samen met jullie willen maken. Daarbij zit er ook teveel tijd, energie en liefde in deze editie, om er in te gaan knippen om het werkbaar te maken. En hoewel het vanuit de gemeente mogelijk was om de 1.5 regel tijdens specifiek de gevechten te negeren, voelde het nog steeds niet verantwoord een evenement te runnen tijdens deze pandemie. Wij willen ook geen LARP draaien waarbij men moet kiezen tussen veilig thuis blijven of LARPen en risico lopen. Wij willen dat iedereen zich veilig voelt en er dan ook bij kan zijn. Wij maken het evenement voor jullie allemaal en willen niemand moeten missen omwille van de omstandigheden. Of Dwaler 28 dan in maart/april 2021 plaats gaat vinden? Wij hopen van wel, maar durven dat niet te zeggen. De tijd zal het leren.

De pauze overbruggen:
Het is prima, en ook logisch, als de Dwaler hype een beetje inzakt, maar wij hopen dat de Dwaler na deze lange pauze niet uit jullie harten verdwijnt. Wij zijn heel trots op de editie die wij op de planning hebben en willen deze nog steeds graag voor jullie draaien. Na een lange pauze de boel weer oppakken kan lastig zijn, dus vanuit ons alvast het advies je daarop voor te bereiden. Heb je alles nog scherp? Of begin je al dingen te vergeten? Schrijf ze op! Of kijk nog eens naar de gave foto’s! Wij hebben ook al stapels ‘Verhalen van de Dwaler’ klaarliggen, om t.z.t. iedereens geheugen op te frissen, zodat wij dan hopelijk met zijn allen met Dwaler 28 direct weer door kunnen knallen!

En voor wie dat leuk vindt; blijf vooral doorspelen met het Brievenspel! Alle brieven, en de moeite, tijd en energie die jullie daar in gestopt hebben, zijn zaadjes die op Dwaler 28 kunnen gaan bloeien. En wij gaan ook nog de laatste Bonus Brieven verloten. So stay tuned 🙂


Maar..
..iedereen heeft wel op de huidige datum met koeienletters Dwaler in hun agenda staan. En nu het besluit is genomen dat er geen regulier evenement door kan gaan, gaan wij eventuele vervangende opties verkennen.
Hopelijk kunnen wij iets kleins bedenken en regelen wat wel de wereld van de Dwaler in leven houdt, maar ook verantwoord en met 1.5 meter kan. Dat is best een uitdaging, dus wij doen ook bewust geen toezegging. Maar wij wilden wel graag laten weten dat wij er mee bezig willen. Dus kras de Dwaler nog niet té snel door in jullie agenda’s.
Praktisch:
Hoe zit het met kaartjes en dergelijke? Daarover komt Games-N-Stuff vanzelf met een bericht. Heb geduld, want het is voor hen best een boel regelwerk. Wel willen we alvast benadrukken dat geld wat geïnvesteerd is in een kaartje voor de Dwaler sowieso niet verloren zal gaan. Net zoals dat het voor de afgelaste Dwaler editie van afgelopen maart niet het geval was.

Afsluitend
Super balen natuurlijk. Wij hadden er echt zin in. In het voorzetten van lopende verhalen. En het introduceren van nieuwe. Maar het is niet anders. En wij hopen op jullie begrip. Verder willen wij nog graag benoemen hoe te gek wij jullie als community vinden en hoe gaaf het is om te zien dat ook met deze langere break het actief bleef met de Dwaler. Jullie zijn top. En wij kunnen niet wachten om weer samen een kick-ass LARP met jullie te maken.

Liefs, 
Namens het Dwaler team,

Tom, Henk en Siem