Corona crisis: Dwaler 3 t/m 5 april afgelast
Thursday, 02 April 2020 14:42
Dag lieve Dwalenden,

Zoals wij gisteren hebben aangegeven zouden wij vanavond gaan bellen met Games-N-Stuff over de situatie en wat daarvan de gevolgen zullen zijn voor Dwaler 28. Wij hebben samen het volgende besluit genomen. Dwaler 28 zal pas in september plaatsvinden, waar eerst Dwaler 29 gepland stond, te weten 11, 12 en 13 september.

Waarom zijn wij tot dit besluit gekomen?
Laten wij voorop stellen dat dit absoluut geen makkelijk besluit was. Dat Dwaler 28 niet meer op de oorspronkelijke datum door kon gaan, was al duidelijk. Maar wij hebben wel gekeken naar opties om het te verplaatsen naar een later moment. Maar dat bleek om een aantal redenen toch niet een fijne optie te zijn. Ten eerste brengt de Corona-situatie veel onzekerheid. Het kan maar zo dat we het dan alsnog zouden moeten verschuiven. En constant blijven verplaatsen is ook voor niemand een wenselijke situatie. Bovendien spookt Corona gewoon in alle hoofden, wij voelen ons er ook niet super onder.

Nog een reden waarom opschuiven op zo’n korte termijn niet wenselijk was voor ons; er is geen garantie dat iedereen dan kan. Wij kunnen en willen geen Dwaler op een half team draaien. Daarbij zouden er mogelijk ook een boel spelers en figuranten niet kunnen. En wij willen ook gewoon de Dwaler met iedereen van jullie, de deelnemers, maken. Wij willen niemand missen. En wij willen simpelweg geen halve Dwaler draaien. Daarvoor stoppen we er te veel tijd, energie en liefde in. Verder hebben wij ook nagedacht over de mogelijkheid om Dwaler naar mei door te schuiven. Dit was echter niet wenselijk, omdat wij niet in het vaarwater van Quon willen gaan zitten. De september datum heeft iedereen hopelijk al in de agenda staan. Dus hopelijk zien wij iedereen dan.

Wat gaan wij nu doen?
Hoewel dit een half jaar rust betekent, gaan wij heus niet stilzitten. Je kan nog steeds mailen; graag zelfs! En waar wij elk half jaar aan de editie zelf werken en daarnaast stukje bij beetje aan het verbeteren van de basis, hebben wij nu ook meer tijd voor dat soort extra klussen. Denk hier aan achter de schermen dingen als het stroomlijnen van ons proces en het verbeteren van ons archief. En willen wij gaan kijken of wij nog wat andere projecten op poten kunnen zetten, waar we anders de tijd nooit voor hadden. Maar daarover later meer. Wij willen ook eerst even tot rust komen. En dan bezinnen, plannen en aanpakken.
 
Praktisch
Heb je kaartjes voor Dwaler in april besteld in onze webshop? Vul dan dit formulier in. Op deze manier kan je bestede geld alsnog gebruikt worden voor een toekomstig LARP evenement bij GNS events.

Puntjes van aandacht:
- Heb je meerdere tickets besteld? Vul dan voor iedere bestelde ticket dit formulier één keer in. 
- Alle gekochte tickets staan bij ons geadministreerd dus fraude is niet mogelijk.
- Dit formulier is ook voor vrijwilligers die met vrijwilligerspunten of tegoed een ticket hebben besteld.
- Dwaler 28 tickets met datum 3 t/m 5 april worden op toekomstige events niet geaccepteerd, deze moeten omgezet zijn.

Verzoek
Wij zullen nu een half jaar extra de Dwaler hype warm moeten houden. En dat doen wij graag sámen met jullie. De afgelopen jaren hebben laten zien dat wij een onwijs gave community hebben, dus wij vertrouwen er ook in dat dit gaat lukken. De komende tijd zullen veel mensen binnen zitten. Alle tijd om te knutselen? Wij zouden het heel gaaf vinden als men bijvoorbeeld sneak-peaks van hun Dwaler knutsels en kostuum-updates zouden willen delen. Of misschien zelfs schrijfsels! En hoewel wij hier verder geen uitspraken over Corona, of de aanpak daarvan, willen doen, willen wij jullie wel op het hart drukken; zorg een beetje voor jezelf de komende tijd.

Tot slot
Hopelijk kunnen jullie je vinden in ons besluit. Wij geloven echt dat dit het beste en het fijnste is voor iedereen; team en deelnemers. Maar jammer is het zeker. Iedereen van jullie alvast ontzettend bedankt voor jullie begrip. En ook voor alle mooie dingen jullie al gemaakt, gemaild of gedeeld hebben. Dat geeft ons altijd onwijs veel energie! En wij kunnen niet wachten om in september (hou de datum vrij!) weer een mooie Larp te maken met jullie.

Liefs, Namens het Dwaler-team, 

Tom, Henk & Siem
Verhaalleiders van De Dwaler