Terra X Personage maken
Terug naar Terra X spelwereld startpagina 

Spelwereld: vervallen wereld
Spelwereld: gildes en groeperingen
Spelwereld: Geografie
Spelwereld: Religies
Spelwereld: Personages en begrippen
Spelwereld: Personage maken
Spelwereld: Teasers en meer...

Deze pagina is gewijd aan het maken van een personage voor het evenement Terra X. Terra X speelt zich af in een specifieke spelwereld, met een geheel eigen sfeer en stijl. Als deelnemer word je onderdeel van deze rijke spelwereld en speel je een personage die daar in past.

Daarom hebben wij voor het maken van een personage een aantal richtlijnen (en een aantal regels) onder elkaar gezet; dingen om rekening mee te houden. Dit doen wij niet om streng te zijn. Wij geloven dat hoe meer een personage in de spelwereld past, hoe leuker het voor jou en jouw medespelers wordt. En hoe meer de personages in de spelwereld passen, hoe meer de personages, de spelwereld, de verhalen en de gebeurtenissen tot leven komen. Het vormt dan een pakkend, meeslepend geheel. Ook is het ontdekken van de Vervallen Wereld een belangrijk aspect van Terra X en die ervaring is alleen goed uit te voeren als de spelwereld zo consistent mogelijk gevolgd wordt. 


De kaders

personage makenEr zijn een aantal concrete kaders waar spelers rekening mee moeten houden bij het uitwerken van hun personage. Deze hebben wij opgesteld om twee redenen: ten eerste is de wereld van Terra X dusdanig groot dat het bieden van een aantal kaders (bijvoorbeeld over de herkomst van een personage) een goede manier is om alle deelnemers een duidelijke plek in de wereld te geven , zowel geografisch als verhalend. Ten tweede heeft de Vervallen Wereld zelf ook een aantal duidelijke restricties die te maken hebben met hoe de spelwereld werkt; niet alles is mogelijk.

Voor verdere uitleg over de kaders en mogelijkheden verwijzen wij graag door naar de verschillende pagina’s met informatie over de spelwereld. Voor een aantal zaken moet eerst contact met de Verhaalleiding (VL) opgenomen worden, dit kan door te mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

De kaders zijn als volgt:


1. Personages mogen altijd mens, elf of dwerg zijn.

Voor het spelen van een Malformés is toestemming van de VL vereist, omdat het spelen van een Malformés een aantal duidelijke regels kent die vervlochten zijn met de, nu nog, geheime werkingen van de spelwereld.

Voor het spelen van een ander (zelfbedacht) ras is contact met de VL ook vereist, zodat wij samen kunnen overleggen over de mogelijkheden.

2. Spelers mogen voor de herkomst van hun personage zelf locaties/nederzettingen bedenken. Voor alles groter dan een dorp moet eerst contact opgenomen worden. Personages mogen alleen uit het westelijke deel van Yerap komen, daar waar de Gildecultuur dominant is.

Elke gemeenschap kampt met dezelfde problematiek van de Vervallen Wereld, er zijn geen ‘veilige’ dorpen of gemeenschappen zonder honger en schaarste.

3. Personages mogen lid zijn van de volgende Gildes: Agricoles, Mineur, Bricoleur, Medecin en Raconteur. Ook mogen zij een Laï van de Enfants Lumieres of een Gildeloos personage spelen (zie onder).

4. 
Spelers mogen natuurlijk van alle informatie over de spelwereld op de website, via teasers/verhalen of andere officiële kanalen van de organisatie (Facebook aankondigen, de mail) gebruik maken. Het is niet toegestaan om met meer kennis over de Vervallen Wereld, onze tijd, de Anciens, etc. te beginnen. Mocht je met een eigen idee over kennis van de Vervallen Wereld of de Anciens het spel in willen, neem dan eerst contact op met de organisatie. In overleg is heel veel mogelijk! Ook het meebrengen van Anciens Artefacten moet eerst goedgekeurd worden.


Voor de volgende punten is het niet verplicht contact op te nemen met de organisatie, maar wordt dit wel aangemoedigd. Wij denken hierbij graag mee of hebben soms extra informatie om te delen.

- Voor spelers die een personage willen spelen afkomstig uit een nederzetting (steden, dorpen) die genoemd wordt in de beschrijving van de spelwereld.

Voor spelers die een personage willen spelen dat niet bij een Gilde is aangesloten.

Voor spelers die een Laï bij de Enfants Lumières willen spelen.

Voor spelers die voor hun personage een eigen religieuze overtuiging willen bedenken.

Achtergronden insturen
Het is voor ons heel fijn om achtergronden (en eventuele plannen voor de evenementen) te ontvangen. Zo weten wij het beste wie/wat er rondloopt op ons evenement én wat voor soort spel jullie hopen te vinden. Ook kunnen wij dan beter over de spelwereld waken, zodat wij deze voor iedereen consequent en eerlijk kunnen neerzetten. Iedere achtergrond die wij binnenkrijgen lezen wij goed door, zodat wij eventueel kunnen meedenken om alles passend binnen de Vervallen Wereld te krijgen. Dit geldt vanzelfsprekend ook wanneer jouw achtergrond nog niet af is, wij denken ook dan graag mee!

Om het voor ons overzichtelijk te houden, een aantal richtlijnen voor het insturen van achtergronden:

Achtergronden ontvangen wij het liefst als .pdf via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Op deze manier kunnen wij alle achtergronden makkelijk bij elkaar houden in een aparte map.

Hele uitgebreide achtergronden zijn prima, maar wij hebben ook graag een korte en bondige samenvatting. Probeer de belangrijkste punten van jouw personage/groep op de eerste pagina samen te vatten in maximaal 1 A4.

Wij ontvangen niet alleen graag de In Spel achtergrond van personages, maar ook de In Spel doelen; wat wil het personage behalen? En de Uit Spel doelen van de speler: wat voor spel zoek je?

Achtergronden mogen altijd opgestuurd worden, maar het liefst uiterlijk een week voor het evenement. Alles wat daarna binnenkomt, is voor ons te laat om iets mee te doen.


Voor het gemak hebben wij ook een eenvoudig format opgesteld waarmee je altijd goed zit! Meer info mag, maar we ontvangen op zijn minst graag:

- Naam speler:
- Naam personage:
- Korte omschrijving personage (ras, herkomst, etc):
- Korte achtergrond:
- De doelen/wensen van het personage:
- De (spel) wensen van jou als speler:
- Evt. uitgebreide achtergrond:

Wij zouden het ook leuk vinden om een foto's van het kostuum/personage te zien. Dit hoeft niet, maar mag wel!

Wij kijken er naar uit al jullie achtergronden te lezen!

Terug naar Terra X spelwereld startpagina 

Spelwereld: vervallen wereld
Spelwereld: gildes en groeperingen
Spelwereld: Geografie
Spelwereld: Religies
Spelwereld: Personages en begrippen
Spelwereld: Personage maken
Spelwereld: Teasers en meer...