Games-N-Stuff LARP Events Agenda


facebook
Games-N-Stuff heeft verschillende Levend Rollenspel (LARP) werelden bedacht waarin deelnemers, van kids tot volwassenen, op avontuur kunnen gaan. We zien het als onze taak om tijdens een evenement de speelwereld zo goed mogelijk tot leven te laten komen. We een grote online community met veel ruimte voor input vanuit de deelnemers. Je vindt onze LARP community op Facebook in de groep LARP @ Games-N-Stuff.

Naast 5 verschillende evenementen hebben we ook een webshop en spellenwinkel waar je terecht kan voor je LARP spullen (
shop.gamesnstuff.com).

Een overzicht van de LARP events in 2017:

banner Dwaler tekst smal

LARP Event De Dwaler
Aantal deelnemers: +/- 250
Leeftijd: 14+

De Dwaler speelt zich af in Europa begin 13de eeuw. Het is de tijd van boeren en adel. Het is de tijd van de geestelijkheid en van kruistochten. Het is de middeleeuwen die wij kennen van films en vele boeken, maar wl met een kleine twist... De mythen, legenden en volksverhalen waar men toen in geloofde zijn werkelijkheid. De wezens uit deze verhalen zijn verscholen om zich te beschermen tegen de mens en de kerk, of is het toch anders om? Door heel Europa bevinden zich zogeheten Dwaalplaatsen. Deze mythische plekken zijn alleen te vinden als je weet waar ze liggen... Of als je verdwaalt... Het evenement zelf speelt zich in een van deze Dwaalplaatsen af, een ontmoetingsplek voor het mythische en de middeleeuwse mens.

De Dwaler in 2017:
De Dwaler 22------------ 24 t/m 26 maart (reeds geweest)
De Dwaler 23 ------------ 8 t/m 10 september (reeds geweest)

Quon

LARP Event Quon
Aantal deelnemers: +/- 275

Leeftijd: 14+

Na jaren van oorlog lijkt de rust weder te zijn gekeerd in het keizerrijk Quon, maar in de mystieke wereld van Erumdar is rust nooit van lange duur. Quon staat aan het begin van een nieuw tijdperk, tenminste.. dat is wat de nieuwe regentes verkondigt... Wordt deel van een wereld vol van magie en machtsstrijd en ontdek haar rijke geschiedenis en eeuwenoude geheimen. Vecht tegen fantastische wezens en machtige legers en word zelf een legende in Quon! Quon is Games-N-Stuffs oudste High-Fantasy evenement dat toegankelijk is voor zowel beginnende als gevorderde Levend Rollenspelers.

Quon in 2017:
Quon 25 ----------12 t/m 14 mei
(reeds geweest)
Quon 26 ----------20 t/m 22 oktober
Ticket kopen

banner TerraX tekst

LARP Event Terra X
Aantal deelnemers: +/- 225
Leeftijd: 16+

Op allerlei manieren wordt je geholpen om diep ondergedompeld te raken in de vervallen wereld van dwergenkoningin Bo, haar raadgever Greher en haar rivaal, de elf Enmatil. Een wereld waarin de magie op haar retour lijkt en waar dodelijke vijanden zich roeren. Afzichtelijke misvormden die besmet zijn door het geheimzinnige Gif, wrede kannibalen en de nietsontziende legioenen van het Licht. Allemaal hebben ze hun redenen om op te trekken naar Bos Mijn. Een wereld waarin de scheidslijn tussen goed en kwaad niet altijd is wat het lijkt... In deze setting komen veel elementen echt tot leven; ambachten, voedselschaarste en een eigen munt eenheid.

Terra X in 2017: 30 juni t/m 2 juli (reeds geweest)

banner kidslarp2017 tekst

Wisselwoud (KidsLARP)
Aantal deelnemers: +/- 150 (kids + figuranten)
Leeftijd: 6+, gemiddelde leeftijd 8 12 jaar

Kom naar Wisselwoud!
Denieuwe KidsLARP reeksvoor 6 tot 15 jarigen. We zijn hierbij een samenwerking aangegaan met verhalen- en kinder boekenschrijver Thijs Goverde die de hele wereld van Wisselwoud heeft bedacht en hier ook een kinderboeken reeks op gaat baseren. Op deze manier kan de avontuurlijke wereld van Wisselwoud ook thuis beleefd worden.Wisselwoud is een geheimzinnige plek in de bossen van Middeleeuws Nederland, waar de meest bijzondere,getalenteerde, dappere kinderen ter wereld als door een wonderlijk toeval allemaal belanden.Want hier veranderen kinderen in helden.Hier leren ze vechten van de beste zwaardkunstenaars, toveren van de geleerdste magirs, genezenvan de kundigste heelmeesters... en dat is wel nodig ook! Want in het Wisselwoud zwerven velewezens rond, en niet allemaal hebben ze goede bedoelingen. Er zijn hier vele raadsels op te lossen,schatten te vinden en gevaren te overwinnen.En af en toe je raadt het misschien al moet de wereld worden gered.Maar ook het dagelijks leven in het middeleeuwse dorpje Wisseling stelt zijn eisen. Pottenbakken,smeden, kruiden leren kennen, voedsel bereiden... het moet allemaal gebeuren.Ben jij zo'n kind, dat houdt van zwaardvechten, toveren, struinen door het bos, met je handen en jehoofd tegelijk bezig zijn? Zo'n kind dat niet snel iets raar vindt, houdt van een beetje spanning, enhumor heeft? Dan is het Wisselwoud de plek voor jou!

KidsLARP in 2017:

Wisselwoud I - 12 maart (reeds geweest)
Wisselwoud II - 11 juni (reeds geweest)
Wisselwoud III - 24 september (reeds geweest)
Wisselwoud IV - 29 oktober Ticket kopen

banner kentering 2016 tekst
WinterLARP De Kentering


In 2018 is er een nieuwe editie van deze 18+ LARP waarin rollenspel, intrige en politiek centraal staan. Het evenement is verleden jaar overgenomen door Chantal Bosma en Heike van lenthe. Het evenement wordt dus niet meer georganiseerd door Games-N-Stuff. Op de hoogte blijven van de Kentering in de nieuwe vorm, check dan:http://www.dekenteringlarp.nl/