Terra X Figuranten

TerraX Logo3 mini

Figureren op Terra X kan vanaf 16 jaar. Als je (bijna) geen ervaring hebt, wordt je ingedeeld met ervaren figuranten, zodat je niet meteen het diepe in wordt gegooid. Wil je meer uitleg over wat een figurant is,kijk dan bij 'Larp in het kort'

Allround of Enfants Lumires
Voor Terra X kun je je inschrijven als 'Allround' figurant of als 'Enfants Lumires' figurant. Allround betekent dat je het hele weekend door verschillende rollen krijgt. Dit maakt figureren erg gevarieerd en je kunt veel verschillende personages uitproberen. Als je je opgeeft als 'Enfants Lumires' figurant hoor je het heel weekend bij een specifieke groep, genaamd de Enfants Lumires. Meer informatie over de Enfant Lumires en hoe deze georganiseerd zijn binnen het spel, vind je hier.


Figuranten kamp

figurantententAllround Figuranten hebben een eigen veld op onze evenementen. Dit veld is 'uit spel' en dus buiten het speelterrein. Hier kunnen figuranten met z'n allen bij elkaar kamperen tijdens de weekenden. De schmink- en verkleedtent staat hier ook en het kampent zit vlakbij het dorp. Er komt een kampvuur, een tent om je spullen te laten en te gebruiken om te schuilen voor de regen.Koffie en thee is aanwezig tijdens speeltijden in de figurantentent, neem je eigen beker hiervoor mee!

Belangrijk! De tijden waarop je als figurant verwacht wordt je te melden in de figurantentent:

Op zaterdag om 09.30 uur
Op zondag om 09.30 uur

Vaste rol
Als figuranten vaker figureren op hetzelfde evenement, kan de VL hier rekening mee houden door een speciale rol te schrijven die bij je past of je een rol te geven die meerdere evenementen meegaat. Zo kan je een kernfiguur worden in een bepaalde setting en creer je een leuke groep figuranten die elke keer weer op hetzelfde evenement aanwezig is. Leuk voor de figuranten, handig voor de VL. Mocht je van plan zijn vaker op Terra X te gaan figureren, laat dit dan weten aan de VL door een mailtje te sturen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Hierbij geef je specifiek aan dat je graag in aanmerking zou komen voor een vaste rol.


300758 tunic_beige_LRGKleding voor figuranten

Voor figuranten is het belangrijk dat ze (donkere) Middeleeuwse onderkleding meenemen naar het evenement. Deze basiskleding doe je aan, aan het begin van de dag en hieroverheen gaat dan kleding die past bij de rol die je van de verhaalleiding hebt gekregen. De kleding die over je basis outfit heen gaat, krijg je toegewezen in de verkleedtent van de figuranten. Mocht je geen Middeleeuwse basiskleding hebben, dan is er de mogelijk dat je van ons een setje leent voor het hele weekend.

Figuranten deal
Een broek en shirt voor 50,- speciaal voor figuranten. Je krijgt dan een korting van 13,99 op de nieuw prijs. Het gaat om de volgende kledingstukken:
RFB Tunic - Gebroken wit, zwart, army
Basic pants - Zwart, beige, army of oker
Mocht je interesse hebben in deze set, mail dan naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , geef aan welke kleuren je wilt en dat je figureert op Terra X!

Mocht je al in het bezit zijn van een larp wapen, neem deze dan mee. Extra wapens komen altijd van pas.