Terra X Praktische informatie

Ga naar Terra X Startpagina 
Ga naar Terra X spelwereld

Ga naar Terra X kostuum richtlijnen
Ga naar Terra X laatste nieuws
Ga naar Terra X praktische informatie 
Ga naar Terra X personage maken
Ga naar Terra X foto's

Als je van plan bent mee te doen aan Terra X, dan is het handig dat je op de hoogte bent van de volgende praktische zaken.

Als eerste, wat zit bij de ticketprijs in?
- Deelname aan het evenement
- Gebruik van faciliteiten op het terrein (Douches en WC's)
- Een plek om je tent op te zetten op het 'in spel' speelterrein of 'uit spel'

Inschrijven? Lees op de Terra X startpagina hoe je dit kan doen

Spelwereld
Wanneer je deel wilt nemen aan Terra X is het van groot belang om de spelwereld te kennen. Dit is bevorderlijk voor je eigen plezier, maar ook voor de mensen om je heen. De informatie van de spelwereld van het evenement vind je hier

Personage achtergronden
Als je als speler mee gaat doen aan Terra X, hebben wij graag dat je wat informatie over je personage naar de organisatie stuurt. Zie hiervoor deze pagina

Regelsysteem
Op Terra X gebruiken we per 2019 een nieuw regelsysteem: regelsysteem_terra_x_2019.pdf. Hierin staan de algemene regels (organisatie, veiligheid, personage maken, algemene vaardigheden, enz.) Wij verwachten van alle deelnemers dat zij deze regels doorlezen en kennen. De regels vormen de basis van een eerlijk spel.


Ter ondersteuning van het regelsysteem is er ook een personage formulier; een overzichtelijke manier om voor jezelf de Ervaringspunten en Vaardigheden van jouw personage bij te houden. Wij hebben twee versies. De PDF versie, om te printen en handmatig in te vullen, vind je hier: personageformulier_terra_x_2019.pdf. Dan is er nog een Excel document die kan helpen door automatisch de nodige berekeningen voor jou te doen. Deze vind je hier: personageformulier_terra_x_2019.xlsx

In Spel kamperen
Het is ook mogelijk om, mits met een tent die in de spelwereld past, In Spel te kamperen. Je moet dan een plek aanvragen voor in het dorp. Kampementen buiten het dorp zijn enkel in overleg met de VL mogelijk, neem hiervoor contact op via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Graag hebben we dat iedereen die zijn tent in In Spel gebied wilt opzetten, dit van te voren opgeeft. Een In Spel tent/ kampement aanvragen doe je door dit formulier in te vullen.

Als je aankomt op het terrein, meld je dan eerst bij de Incheck, de Spelleiding zal een plek op het In Spel terrein aanwijzen waar je je tent kan opzetten. Mensen die alleen een Uit Spel tent hebben, kunnen deze op een apart veld opzetten.

Kledingvoorschriften
Van deelnemers wordt verwacht dat de kleding van hun personage past binnen de spelwereld. Er is gigantisch veel ruimte in de spelwereld om verschillende inspiraties voor aankleding te gebruiken. Als hulpmiddel hebben wij een Stijlbord (zie onder). Ook staan er bij verschillende groeperingen stijl suggesties. Ook hebben wij een aantal richtlijnen en kaders opgesteld, die vind je hier.

Stijlbord Terra X
Om de look van de spelwereld en de groeperingen te communiceren hebben wij een stijlbord gemaakt. Wij hopen hiermee niet alleen deelnemers te inspireren, maar ook te enthousiasmeren om samen de wereld van Terra X tot leven te brengen. Op dit stijlbord staan zowel afbeeldingen van hoe kleding eruit kan zien, alsook hoe de omgeving, sommige symbolen en situaties eruit zien in onze setting. Dit kan deelnemers een beeld laten geven hoe wij de Vervallen Wereld waarin wij spelen voor ons zien. https://nl.pinterest.com/gnsevents/terra-x-stijlbord/


Verloop van het evenement

Aankomst en start
praktische informatieHet spel start op vrijdagavond rond 20:00 uur en eindigt zondag tussen 15:00 en 16:00 uur. Je bent vrijdagochtend vanaf 11:00 uur welkom op het terrein van de Ada's Hoeve in Ommen, vanaf ongeveer 16:00 uur kan je je inchecken bij de spelleiding op het terrein. Dit betekent dat je je toegangsbewijs voor het evenement inruilt voor een polsbandje. Ook kunnen er wat gegevens van jouw personage genoteerd worden. Inchecken is voor iedereen verplicht!

Vrijdagavond - 'Tijd in'
Rond 19:30 uur is er op een centrale plek in het In Spel dorp een introductie praatje van de organisatie waarna het spel begint rond 20:00, zodra er 'Tijd In' wordt geroepen. Het is belangrijk hierbij aanwezig te zijn, omdat er altijd mededelingen zijn die specifiek van toepassing zijn op het betreffende evenement. Het spel gaat het hele evenement door, uiteraard zal er 's nachts minder actie zijn vanuit de organisatie. Als je ervoor kiest om op bepaalde momenten Uit Spel te gaan, stoor dan geen mensen die nog wel In spel zijn.

Figuranten
Figuranten verzamelen zich na het algemene introductie praatje bij de figurantentent voor de rolverdeling en briefing door de Verhaalleiding. Daar worden ze geschminkt en gekleed en krijgen uitleg over de rol die zij gaan spelen, mochten ze die nog niet gehad hebben vooraf. Spelers gebruiken deze tijd om zich om te kleden en klaar te maken om In Spel te gaan. Figuranten worden op zaterdag- en zondagochtend om 9:30 uur klaar gemaakt voor het spel. Zorg er als figurant dus voor dat je voor deze tijd aanwezig bent bij de figurantentent.

Einde
Zondagmiddag tussen 15:00 en 16:00 uur eindigt het evenement en wordt er 'tijd uit' geroepen. Daarna is het tijd om op te ruimen en afscheid te nemen van iedereen. Eerst lever je alle spullen in die niet van jou zijn, zoals figurantenkleding en plotvoorwerpen of gevonden voorwerpen. Daarna ruim je je eigen kampeerspullen op. Je laat dit controleren door iemand van de organisatie. Hierna kan je naar huis. Tenzij je de organisatie natuurlijk nog even wil helpen met afbouwen!


Verdere informatie

Locatie, parkeren en weg naar het speelterrein
praktische informatie 2Terra X vindt plaats op het terrein van de Ada's Hoeve in Ommen. Auto's mogen niet bij de receptie geparkeerd worden, maar hier mag wel uitgeladen worden. Op het speciale parkeerterrein verder op mag je auto het hele weekend geparkeerd worden. Klik hier voor meer informatie en adres. Let op! Belangrijk om te weten, vanaf de parkeerplaats is het nog 5 minuten lopen naar het speelterrein. Voor al je bagage zijn er een aantal trekkarren beschikbaar. Het kan zijn dat alle karren bezet zijn op het moment dat jij deze wilt gebruiken. Om het wachten hierop zo veel mogelijk te beperken, wordt van iedereen gevraagd om na gebruik de kar weer meteen terug te brengen.

Eten en Drinken
Voedsel en drankjes zitten niet bij de prijs van het evenement in. Op het terrein wordt wel eten en drinken verkocht in de In Spel taveerne. Er is een pinautomaat aanwezig, voor het pinnen van muntjes om consumpties te halen. Het is ook toegestaan zelf ook eten en drinken mee te nemen. Dit mag Uit Spel genuttigd worden, maar we moedigen de deelnemers aan om In Spel te eten!


Winkeltjes
Op het evenement kunnen ook standhouders aanwezig zijn waar je verschillende dingen kan kopen. Voor het evenement wordt bekend gemaakt welke stands er dat jaar zijn. Games-N-Stuff zelf staat er niet. Als je nog specifieke wensen hebt uit onze winkel, laat het ons dan weten via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Dan zorgen we dat we het meenemen. Er is een pinautomaat aanwezig.

Meenemen
- Je ticket, uitgeprint of op je smartphone. Zonder dit toegangsbewijs heb je geen toegang tot het evenement;
- Een 'In Spel' of 'Uit Spel' tent en bijbehorende kampeerspullen;
- Toiletspullen, warme kleding en/of regenkleding;
- Neem ook droge kleding mee, voor het geval het gaat regenen. Ook kan het vooral 's nachts koud zijn, dus houd hier rekening mee;
- Vergeet geen geld of pinpas mee te nemen als je overdag of 's avonds wilt eten of een drankje wilt kopen. Je mag natuurlijk ook zelf eten en drinken meenemen;
- Voor spelers is het slim om naast het kostuum voor hun eerste personage, ook een tweede kostuum in te pakken, mocht je personage een vroege dood sterven.

De vertrouwenspersoon
Het inschakelen van de vertrouwenspersoon is een laagdrempelige manier waarop je zaken m.b.t. tot je deelname op Terra X bespreekbaar kan maken die je niet binnen de 'kern' organisatie kwijt wilt/ kunt. In een vertrouwelijk gesprek (via mail of op het evenement) kun je vertellen wat er is en bekijk je samen met de vertrouwenspersoon welke mogelijkheden er zijn om tot een bevredigende oplossing te komen. Soms is een luisterend oor voldoende en soms is het nodig om alsnog een gesprek aan te gaan met (iemand van) de 'kern' organisatie, met of zonder hulp van de vertrouwenspersoon. Mocht je de behoefte hebben anoniem te willen blijven, dan zal de vertrouwenspersoon dit waarborgen. We hopen hiermee voor de deelnemers een stap voorwaarts richting de organisatie te ondersteunen.

We hebben twee vertrouwenspersonen aangesteld, een mannelijke en een vrouwelijke. De vertrouwenspersonen doen dit op vrijwillige basis, dus dit maakt ze als vanzelfsprekend vrijwilliger bij Games-N-Stuff. Daarnaast zijn beide ook op andere manieren actief bij onze LARP activiteiten, echter niet als 'kern' organisatie. Ze stellen zichzelf hieronder kort even voor:

- Ik ben Ruth Stevenson, 46 jaar en woon in Zwolle. Ik werk als trainer/coach/consultant bij de gemeente Utrecht. Daar begeleid ik teams in organisatieveranderingen en leidinggevenden tijdens veranderingsprocessen. Ik vind het belangrijk om vanuit oprechte interesse gesprekken te voeren met mensen, open vragen stellen om erachter te komen wat mensen beweegt en of ik een rol kan hebben in hun ontwikkeling of het oplossen van hun probleem. Ik ben bijna 7 jaar actief in Larp, bij Games-N-Stuff, als kwartiermeester (begeleider) bij Wisselwoud, in de bar bij Quon en Terra X en als figurant bij Dwaler. Mijn emailadres is This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

- Ik ben Edo Pronk, 28 jaar, in het dagelijks leven Docent Dans en beeldend kunstenaar. Ik heb les gegeven aan basis- en middelbare school en heb van daaruit ervaring met vertrouwelijke en soms lastige situaties, en het oplossen daarvan. Ik larp nu zo'n 12 jaar, voornamelijk bij Games-N-Stuff, waar ik vaak opbouwer, figurant en/of speler ben. Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Contact met de vertrouwenspersoon
Op de meeste evenementen zijn beide vertrouwenspersonen of is er één aanwezig. Je mag ze ter plekke aanspreken en samen overleggen wat een goed moment is voor een gesprek. Je kunt er ook voor kiezen om contact te zoeken via mail. Bij het voorstellen hierboven staan de mailadressen waarop de vertrouwenspersonen te bereiken zijn.


Huishoudelijke mededelingen

- Bij de incheck/ SL hut aan de rand van het DORP is altijd een spelleider aanwezig. De spelleiders zijn daar en op de rest van het terrein speciaal aanwezig voor jou. Zowel bij in spel vragen, uit spel vragen of problemen kun je bij hen terecht. Twijfel niet naar ze toe te stappen.

- EHBO is voor noodgevallen aanwezig bij de incheck/ SL hut aan de rand van het dorp.

- We werken met cateringmuntjes. Deze muntjes kan je kopen bij de incheck. Aan het eind van het evenement kan je niet gebruikte muntjes inleveren en krijg je hiervoor het geld terug.

Alcohol, sterke drank en drugs:
- Bier, mede en wijn is toegestaan, maar vanaf 18 jaar en met mate. Dronkenschap wordt op onze evenementen niet gewaardeerd! Indien nodig nemen we gepaste maatregelen en bij aanhoudende klachten kan je worden verzocht het spelterrein te verlaten.

- Sterke drank (alcoholpercentage +15%) is niet toegestaan op onze evenementen (en tevens niet toegestaan op de Ada's Hoeve). Wij zullen hier actief op toezien. Ook drugs is niet toegestaan op Quon en de Ada's Hoeve. Mocht je voor medicinaal gebruik wiet roken dien je dit vooraf met te overleggen zodat we hier afspraken over kunnen maken. Dit kan via  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

- Wil je even rusten of je even losmaken van het spel dan kan dat in de Rusthoek naast de SL hut of op het uit spel kampeerterrein.

- Als je veel bagage hebt, kan je een trekkar gebruiken. Deze staan bij de trekkarren schuur, bij de receptie. Zorg ervoor dat deze direct terug komen, want er zijn meer mensen op het terrein die deze nodig hebben.

- Parkeren doen wij op de grote parkeerplaats, de parkeerplaats bij de receptie is voorbehouden voor de kampstaf en kan alleen gebruikt worden om de auto te legen en direct te verplaatsen.

- Vuur - Houtvuur mag in dichte vuurschalen en tonnen worden gemaakt op de door de Ada's Hoeve aangewezen plaatsen (stoeptegels als ondergrond). Wil je een vuurschaal buiten de daarvoor bestemde vuurplaats hebben, dan moet je deze aanvragen via  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  en dan wordt hier afhankelijk van de plek en het toezicht toestemming voor gegeven, of niet. Koken op een gasstelletje is zonder toestemming wel toegestaan buiten de vuurplaatsen. In alle gevallen van vuur maken ben je verplicht een blusdeken en emmer water/ brandblusser voor handen te hebben.

- Je bent er verantwoordelijk voor om je eigen rommel op te ruimen. Mocht je een vuilniszak nodig hebben, kom deze dan halen bij de SL/ Incheck. Je kan afval kwijt bij de containers tegenover het piohok/ trekkarren. de Ada's hoeve heeft gescheiden inlevermogelijkheden voor plastic, karton en restafval.

Ga naar Terra X Startpagina 
Ga naar Terra X spelwereld

Ga naar Terra X kostuum richtlijnen
Ga naar Terra X laatste nieuws
Ga naar Terra X praktische informatie 
Ga naar Terra X personage maken
Ga naar Terra X foto's