Terra X in 2022: 11 t/m 13 november
Aantal deelnemers: +/- 100


Ga naar Terra X spelwereld

Ga naar Terra X kostuum richtlijnen
Ga naar Terra X laatste nieuws
Ga naar Terra X praktische informatie 
Ga naar Terra X personage maken
Ga naar Terra X foto's


Introductie
Terra X is een 16+ evenement en speelt zich af in de Vervallen Wereld. Dit is in oorsprong onze eigen wereld, maar eeuwen later. De hoogtijdagen van de mens, wat men nu het tijdperk van de Anciens noemt, is bruut ten einde gekomen door een alomvattende apocalypse, nu bekend als het mysterieuze Teoc.

In het as van de wereld, nu onherkenbaar en vijandig, proberen verschillende rassen en volkeren te overleven. Het land is desolaat. Grondstoffen zijn op. De aarde is uitgeput. Er groeit nog maar weinig en voedseltekort is aan de orde van de dag. Terra X is een evenement met een unieke spelwereld met voor de meeste deelnemers maar een doel: overleven in de Vervallen Wereld en misschien, uiteindelijk, de ellende ontstijgen. Zij die goed zoeken, de juiste connecties maken en de vele gevaren weten te weerstaan, kunnen misschien zelfs ontdekken wat er met de wereld gebeurd is.

Meer lezen over de uitgebreide spelwereld van Terra X kan hier.

 

Inschrijven
Games-N-Stuff geeft het LARP stokje door aan... Sinder Events! Daarom gaat het opgeven voor de LARP events nu anders als voorheen. Lees onderstaand bericht van de nieuwe LARP stichting Sinder Events goed door!

Lieve deelnemers,

Bij deze kun je je inschrijven voor de Sinder Events evenementen in het najaar! Dit gaat nu even anders dan je gewend bent. In het kort; Omdat de stichting, Sinder Events, nog geen eigen website of ticketsysteem heeft, werken we met dit tijdelijke aanmeldformulier. In dit formulier kun je aangeven of je aan één of meerdere evenementen wilt deelnemen. Later zal de stichting contact met je opnemen om de betaling te ontvangen en de inschrijving definitief te maken. Wij willen daar de eerste week van september mee beginnen, wanneer de stichting officieel is opgericht.

Waarom doen we dit dan zo? Wij willen jullie, onze deelnemers, graag de mogelijkheid bieden om alvast een inschrijving te doen en niet te hoeven wachten tot er een website en ticketsysteem is, want dit kan best even duren. Maar dit is voor ons als stichting ook erg fijn; zo kunnen de evenementen teams alvast een inschatting maken van de aantallen deelnemers. En ook natuurlijk, op deze manier kunnen wij erg snel beginnen met het officieel verkopen van tickets. Een stichting oprichten en vier evenementen overnemen kost een boel geld! Uitgebreidere uitleg kun je in het formulier zelf vinden. Met vriendelijke groet, De vrijwilligers van Sinder Events

Inschrijfformulier LARP events Najaar 2022 
https://forms.gle/4VxUjZhgF6e2ydTR6


De visie
startpaginaDe organisatie van Terra X heeft een eigen visie uitgewerkt over het evenement. Drie punten over het evenement in zijn geheel en drie punten over de spelwereld waar het zich allemaal in afspeelt. Aan de hand van deze 6 kernwaarden vormen wij het evenement, schrijven wij het plot en vertellen wij het verhaal van Terra X. Bovenal gaan we samen met jullie, onze community, een overweldigende ervaring creëren. In het kort draait dit om de volgende punten:

-Een unieke spelwereld;
-Alle ruimte en aanmoediging voor uitdagend spel;
-Een explosief en intens evenement;
-De schaarste in de spelwereld;
-Het recht van de sterkste;
-Het ontdekken van de verborgen geheimen van de Vervallen Wereld.

Het hele visiedocument van Terra X kun je hier lezen

 

Stijl
Terra X heeft een geheel eigen stijl en look. Deze haalt inspiratie uit verschillende hoeken, voornamelijk een unieke combinatie tussen de middeleeuwen en post-apocalypse. Om de look van de spelwereld en de groeperingen te communiceren hebben wij een stijlbord gemaakt. Wij hopen hiermee niet alleen deelnemers te inspireren, maar ook te enthousiasmeren om samen de wereld van Terra X tot leven te brengen. https://nl.pinterest.com/gnsevents/terra-x-stijlbord/


Regelsysteem
Op Terra X gebruiken we per 2019 een nieuw regelsysteem: regelsysteem_terra_x_2019.pdf. Hierin staan de algemene regels (organisatie, veiligheid, personage maken, algemene vaardigheden, enz.) Wij verwachten van alle deelnemers dat zij deze regels doorlezen en kennen. De regels vormen de basis van een eerlijk spel.

Ter ondersteuning van het regelsysteem is er ook een personage formulier; een overzichtelijke manier om voor jezelf de Ervaringspunten en Vaardigheden van jouw personage bij te houden. Wij hebben twee versies. De PDF versie, om te printen en handmatig in te vullen, vind je hier: personageformulier_terra_x_2019.pdf. Dan is er nog een Excel document die kan helpen door automatisch de nodige berekeningen voor jou te doen. Deze vind je hier: personageformulier_terra_x_2019.xlsx

Spelen of figureren
startpagina2Op Terra X kun je meedoen als speler of figurant. Als speler bepaal jij zelf wie jouw personage is, zo lang deze past binnen de Vervallen Wereld. Deze kan lid zijn van een van de Gildes, of juist zonder hun hulp proberen te overleven. Als speler heb je alle vrijheid over de acties van jouw personage, maar ben jij ook onderhevig aan de gevolgen van deze harde wereld.

Als figurant sta je in dienst van de schrijvers. Dit kan op twee manieren: Als allround figurant of bij een vaste figurantengroeperingen. Als allround figurant speel je het hele evenement verschillende rollen en ben je onmisbaar voor het uiteenzetten van de uiteenlopende verhaallijnen van de Vervallen Wereld. Of het nu als plunderende Cannibales is of als reizende Mercantil handelaar, alle afwisselende rollen zijn belangrijk. 

De vaste figuranten groepering is de Enfant Lumières. Bij deze vaste figurantengroep speel je in principe het hele weekend dezelfde rol in deze specifieke groep.

De vaste figuranten van het XII Legioen der Enfants Lumières is open voor enthousiaste deelnemers. Wel is de groep gericht op deelnemers die al thuis zijn in de spelwereld van Terra X. Hierom geldt de eis dat je eerst een keer op het evenement moet hebben gespeeld of als allround figurant meegedaan. Ook gelden hier bepaalde eisen qua kostuum en inzet. Na het aanschaffen van een kaartje voor de Enfants Lumières wordt er contact met je opgenomen over deze eisen.

De allround figuranten hebben een eigen veld op het terrein waar zij hun tent neer kunnen zetten. Dit veld is Uit Spel en bevindt zich dus buiten het speelterrein. Hier kunnen de figuranten met z'n allen bij elkaar kamperen tijdens het evenement. De figurantentent staat hier ook en jullie zitten vlakbij het dorp. Vanuit de figurantentent krijg je van de Verhaalleiding een rol. Er zijn hier verder faciliteiten om te eten en drinken en eventueel even uit te rusten. De Enfants Lumières hebben een eigen In-Spel kampement.

Insturen achtergronden

De Verhaalleiding wil graag een levendige Vervallen Wereld scheppen, maar daarbij hebben wij natuurlijk de hulp van de speler nodig! Mocht je een toffe achtergrond hebben, met een groep of alleen, dan zien wij deze achtergrond graag tegemoet. Met deze input kunnen ze werken aan de wereld van Terra X en iedereen een tof evenement bezorgen. Ook is dit een manier waarop wij kunnen waken over de spelwereld en ervoor kunnen zorgen dat iedereen uiteindelijk in dezelfde Vervallen Wereld speelt.

Kijk voor meer informatie over het maken van een personage en het insturen van achtergronden hier.

Voor vragen over Terra X is mailcontact het beste. Naast het insturen van achtergronden is dit e-mailadres ook te gebruiken voor overige vragen die je hebt aan de Verhaalleiding van Terra X. Het e-mail adres voor Terra X is als volgt: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   


Leeftijdsgrens Terra X
Voor het deelnemen aan Terra X geldt een leeftijdsgrens van 16 jaar en ouder. Dit omdat het spel op Terra X heftiger is en er ook met hardere thema's gespeeld gaat worden. Er worden in principe geen uitzonderingen op de leeftijdsgrens gemaakt: indien je hierover contact wilt opnemen kan dat via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
 

Terra X heeft zijn eigen FB pagina: https://www.facebook.com/groups/393299750862130/
Voor interactie met andere deelnemers kunnen we deze groep aanraden.

Alle tekeningen door Niels Vergouwen (http://www.couldbeworse-comic.com/). 


Ga naar Terra X spelwereld
Ga naar Terra X kostuum richtlijnen
Ga naar Terra X laatste nieuws
Ga naar Terra X praktische informatie 
Ga naar Terra X personage maken
Ga naar Terra X foto's