Foto: Dashdot

Wat is Larp?
Larp staat voor 'Levend Rollenspel'. Het is een soort theater zonder publiek of script. Je kruipt in de huid van een personage en alle acties worden geïmproviseerd. De kunst is dus ook om naar depersoonlijkheid van je personage te handelen. Op deze manier maken de deelnemers door te spelen een uniek verhaal en beleven ze iedere keer weer nieuwe avonturen. Wij zien het als onze taak om tijdens een LARP evenement de bedachte spelwereld zo goed mogelijk tot leven te laten komen. Dit zie je tijdens onze evenementen terug in de uitgebreide bouw van kampementen, props, bijzondere bouwwerken en verdere aankleding van het terrein. Daarnaast is er een verhaal geschreven. Er gebeurt van alles in en rondom de plek waar jij als speler middenin belandt. Mysterieuze verschijningen, politieke intriges, oorlogen die moeten worden uitgevochten of afgewend. Wat voor avonturen jij beleeft en met wie heb je zelf in de hand, want als speler bepaal je zelf je rol in deze wereld.


Diversiteit
Maar avontuur is niet het enige wat mensen naar deze veelzijdige hobby trekt. Sommigen kiezen er voor om een simpel personage te spelen en genieten van de sfeer en de levendige spelwereld om zich heen. Voor andere deelnemers ligt de aantrekkingskracht bij het acteren en de uitdaging je personage zo goed mogelijk neer te zetten. De fun kan ook al ver voor het evenement beginnen. Er gaat veel energie en voorpret in het uitwerken van het personage, het kostuum, eventuele props en verdere aankleding van personage en kampement.

Meedoen als figurant

d6dJe kunt ook als figurant meedoen, dan speel je personages in opdracht van de organisatie. Hier zit minder voorwerk in omdat je zelf geen rol bedenkt. Ook krijg je als figurant een kostuum en props te leen van de organisatie, als je deze niet hebt (voor sommige vaste rollen nemen figuranten hun eigen kostuum mee). Figureren is vaak een goede introductie voor beginnende deelnemers om een idee te krijgen van de hobby, zonder hier spullen voor aan te hoeven schaffen. In het spel geven figuranten vaak de aanzet tot een gebeurtenis waar de spelers dan weer op reageren. Dit kan variëren van een bende orks die het dorp aanvalt tot een belangrijke machthebber uit het gebied. Je neemt als figurant daardoor een dankbare positie in in het spel.

Wat lijkt jou leuk?

Wij organiseren verschillende evenementen. De één is sterk middeleeuws, de ander meer high fantasy of Post-apocalyptisch. Ook ligt de focus bij de ene meer op politiek en intrige, terwijl de andere draait om epische gebeurtenissen of simpleweg overleven. In de leeftijdscategorie en zit ook verschil. Zo organiseren wij ook speciale evenementen voor kinderen. 

Kijk hier voor het complete overzicht van onze LARP evenementen en hun unieke spelwereld.