Cultuur samenleving      Quon geschiedenis   

Quon geografie      Quon Goden

Quon tijdlijn      Quon Personae_Dramatis


Ga naar Quon startpagina
Ga naar Quon laatste nieuws
Ga naar Quon praktische informatie
Ga naar Quon Spelwereld
Ga naar Quon foto's


Quon is een gesloten spelwereld, wat 
houdt dat in?
Een gesloten spelwereld houdt in dat het niet meer mogelijk is om een karakter te spelen dat uit een ander land of uit een andere wereld komt dan Erumdar en de landen die op dit continent liggen. Dit bekent dat jouw personage uit één van de negen beschreven landen moet komen. Tevens betekent dit dat het niet langer mogelijk is om zelf goden te verzinnen zonder dit eerst te overleggen met de verhaalleiding.Wat kun je zelf wel als speler doen?
In principe verandert er niet veel voor het maken van je karakter. Je werkt nog steeds met hetzelfde regelsysteem. Voor je karakter achtergrond kan het wel uitmaken. Alle bestaande karakters (van voor de gesloten setting) op het evenement mogen gewoon blijven wie ze zijn, hoewel we ook deze mensen willen aanmoedigen om rekening te houden met de setting van Quon, zoals de goden en de namen van de landen. Heb je ooit een karakter gemaakt die echt ergens anders vandaan kwam, dan is dit de ultieme kans om je achtergrond te upgraden en deze in de setting te passen. Kom je er niet uit, mag je altijd een mailtje sturen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . We zouden het ook echt heel leuk vinden om de nieuwe achtergronden van oude personages te ontvangen. Hoe meer we krijgen, des te meer we voor jullie als bestaande karakters kunnen betekenen.


Spelwereld uitgediept + moodbord!
De hele spelwereld van Quon is opnieuw geschreven en wordt steeds een beetje verder uitgediept! Dus meer informatie over de verschillende landen in Erumdar, meer informatie over het nieuwe en het oude Pantheon en een moodboard voor inspiratie! Het is een redelijke hoeveelheid informatie, daarom hebben we besloten om deze informatie verspreid aan jullie aan te bieden. Houdt de website en de QUON Facebookgroep daarom goed in de gaten. Wij hopen alle spelers met deze nieuwe informatie een handvat te kunnen bieden om een leuk spelerspersonage te kunnen schrijven, of zijn reeds bestaande personage verder uit te diepen.


Eigen ideeen
De spelwereld van Quon heeft alsnog heel veel open stukken waarin jij als speler je eigen ideeen in kwijt kan. Deze ideeen horen we graag! Ook als je wat bijzonders wilt spelen of echt iets aparts wilt neerzetten, stuur alles naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . We garanderen niet dat alles kan, maar we willen graag met jullie meedenken!

 

Lees alles over de rijke spelwereld van Quon voor je karaktercreatie - Bij het bedenken van een personage voor Quon, moet je naast de informatie die in het regelsysteem staat ook aan enkele andere dingen denken; zoals je land van herkomst en je geloof. De spelwereld kent namelijk meerdere landen en meerdere geloven die door de verhaalleiding zijn bedacht. Het is niet mogelijk om nieuwe landen te bedenken. Voor meer informatie over de verschillende landen van de spelwereld, kijk naar het kopje "Geografie van Erumdar." Hetzelfde geldt voor de Goden. Het Pantheon staat vast en het is niet mogelijk hier nieuwe goden aan toe te voegen. Als je meer wilt weten over de Goden van de spelwereld, kijk naar "De Goden van Quon." Heb je hierover vragen, stuur dan een mailtje naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Je kunt naar dit e-mailadres ook je achtergrondverhaal sturen, wellicht gebruikt de VL jou achtergrond dan in het plot.

Regelsysteem
Op Quon gebruiken we het volgende regelsysteem: Quon Regelsysteem 2019. Hierin staan de algemene regels (organisatie, veiligheid, personage maken, algemene vaardigheden, enz.) Wij verwachten van alle deelnemers dat zij deze regels doorlezen en kennen. De regels vormen de basis van een eerlijk spel.


Ter ondersteuning van het regelsysteem is er ook een personage formulier; een overzichtelijke manier om voor jezelf de Ervaringspunten en Vaardigheden van jouw personage bij te houden. Wij hebben twee versies. De PDF versie, om te printen en handmatig in te vullen, vind je hier: personageformulier_quon_2019.pdfDan is er nog een Excel document die kan helpen door automatisch de nodige berekeningen voor jou te doen. Deze vind je hier: personageformulier_quon_2019.xlsx