Quon geografie   Quon Goden 

Cultuur samenleving   Quon geschiedenis 

Quon Personae_Dramatis   Quon in spel bibliotheek      

Ga naar Quon startpagina
Ga naar Quon laatste nieuws
Ga naar Quon praktische informatie
Ga naar Quon Spelwereld
Ga naar Quon foto's


Waar kan ik het beste beginnen met lezen?

Kom je hier voor het eerst? Dan is er een hoop materiaal wat je door kunt lezen. Zie je door de vele landen, culturen en goden het bos niet meer? Begin met het doornemen van: “Quon voor beginners” voor een samenvatting van de setting informatie! Zodra je de beginselen hebt, kun je via de bovenstaande kopjes de meer uitgebreide informatie lezen. 

Lees verder over de rijke spelwereld van Quon voor je je personage creëert

Bij het bedenken van een personage voor Quon, moet je naast de informatie die in het regelsysteem staat ook aan enkele andere dingen denken; zoals je land van herkomst en je religie. De spelwereld kent namelijk meerdere landen en meerdere goden die door de verhaalleiding zijn bedacht. Het is niet mogelijk om nieuwe landen te bedenken. Voor meer informatie over de verschillende landen van de spelwereld, kijk naar het kopje "Culturen van Erumdar" en klik hier op de kaart voor info over de verscheidene landen! Voor een visuele weergave van verschillende culturen zijn er meerdere moodboards beschikbaar.

Ook het Pantheon der goden aanwezig op Erumdar staat vast. Het is niet mogelijk hier nieuwe goden aan toe te voegen. Als je meer wilt weten over de Goden van de spelwereld, kijk naar "De Goden" Heb je hierover vragen, stuur dan een mailtje naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Je kunt naar dit e-mailadres ook je achtergrondverhaal sturen: dit geeft de VL mogelijkheid om je achtergrond in het plot te verwerken en geeft hen een inzicht in wie er allemaal rondlopen op het evenement!

Quon is een gesloten spelwereld, wat houdt dat in?

Een gesloten spelwereld houdt in dat het niet meer mogelijk is om een karakter te spelen dat uit een ander land of uit een andere wereld komt dan Erumdar en de landen die op dit continent liggen. Dit bekent dat jouw personage uit één van de negen beschreven landen moet komen.
 

Eigen ideeën

De spelwereld van Quon heeft alsnog heel veel open stukken waarin jij als speler je eigen ideeën in kwijt kan. Deze ideeën horen we graag! Ook als je wat bijzonders wilt spelen of echt iets aparts wilt neerzetten, stuur alles naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . We garanderen niet dat alles kan, maar we willen graag met jullie meedenken!


Regelsysteem

Op Quon gebruiken we het volgende regelsysteem: Quon Regelsysteem 2019. Hierin staan de algemene regels (organisatie, veiligheid, personage maken, algemene vaardigheden, enz.) Wij verwachten van alle deelnemers dat zij deze regels doorlezen en kennen. De regels vormen de basis van een eerlijk spel.

Ter ondersteuning van het regelsysteem is er ook een personage formulier; een overzichtelijke manier om voor jezelf de Ervaringspunten en Vaardigheden van jouw personage bij te houden. Wij hebben twee versies. De PDF versie, om te printen en handmatig in te vullen, vind je hier: personageformulier_quon_2019.pdf. Dan is er nog een Excel document die kan helpen door automatisch de nodige berekeningen voor jou te doen. Deze vind je hier: personageformulier_quon_2019.xlsx